Karštas vasaros pasiūlymas! Prenumerata visai vasarai tik - 1,49 Eur.
Išbandyti

Lenkija uždarė pasienio punktą su Baltarusija

Lenkija penktadienį uždarė vieną savo pasienio punktą su Baltarusija, pranešė vietos žiniasklaida.
Lenkijos ir Baltarusijos pasienis
Lenkijos ir Baltarusijos pasienis / „AP“/„Scanpix“

Išvakarėse Lenkijos vidaus reikalų ministras Mariuszas Kaminskis paskelbė, kad šalis iki atskiro pranešimo nuo penktadienio vidurdienio vietos (13 val. Lietuvos) laiku uždaro Bobrovnikų pasienio punktą.

Toks sprendimas priimtas po to, kai Baltarusijos teismas įkalino lenkų kilmės žurnalistą, skelbia Lenkijos radijas. Andrzejaus Poczobuto teismas laikomas politiškai motyvuotu.

M.Kaminskis tviteryje rašė: „Dėl svarbių valstybės saugumo interesų nusprendžiau iki atskiro pranešimo sustabdyti eismą Lenkijos ir Baltarusijos pasienio perėjoje Bobrovnikuose nuo šių metų vasario 10 dienos 12 valandos.“

Daugiau kaip 200 km į šiaurės rytus nuo Lenkijos sostinės Varšuvos esantys Bobrovinikai yra vienas pagrindinių Lenkijos ir Baltarusijos sienos kirtimo punktų.

Baltarusijos pasienio tarnyba šį sprendimą pasmerkė.

Lenkijos premjeras Mateuszas Morawieckis penktadienį pareiškė, kad lenkai svarsto apie galimybę uždaryti daugiau pasienio punktų su kaimynine Baltarusija.

„Neatmetame galimybės, kad bus uždaryti ir kiti patikros punktai pasienyje su Baltarusija. Tai yra dėl didėjančios įtampos su Baltarusija, kuri veikia kaip rusų ir Kremliaus įrankis“, – teigė šalies premjeras spaudos konferencijos Briuselyje metu.

Toks žingsnis žengtas po to, kai Baltarusijoje trečiadienį aštuonerius metus kalėti buvo nuteistas lenkų ir baltarusių žurnalistas A.Poczobutas, kritiškai rašydavęs apie prezidento Aliaksandro Lukašenkos režimą.

A.Poczobutas buvo pripažintas kaltu dėl dalyvavimo „nacionaliniam saugumui kenkiančiuose veiksmuose“ ir „neapykantos kurstymo“.

49 metų žurnalisto teismas vyko šalies vakaruose, netoli Lenkijos sienos esančiame Gardine, kur jis gyveno.

Lenkija pasmerkė A.Poczobuto bylą ir ragino jį paleisti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Geriausia investicija – rūpinimasis savo sveikata
Reklama
Leiskite sau pasijusti geriau
Reklama
„Huawei Watch Fit 3“ – laikrodis, skatinantis pozityvius sveikatos įpročius
Reklama
Pekla ar gyvybės pradžia? Atskleidė, kaip kiekvienas grožio entuziastas gali prisidėti prie pelkių išsaugojimo
Užsisakykite
15min naujienlaiškius