Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lenkijoje pernai užfiksuota beveik 40 tūkst. mėginimų neteisėtai patekti iš Baltarusijos

Lenkijos valstybės sienos apsaugos tarnyba šeštadienį pranešė, kad per visus 2021 metus buvo užfiksuota beveik 40 tūkst. mėginimų neteisėtai patekti į šalį per sieną su Baltarusija.
Migrantai Baltarusijoje prie sienos su Lenkija
Migrantai Baltarusijoje prie sienos su Lenkija / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Paskutinę 2021 metų dieną Lenkijos ir Baltarusijos sieną mėgino neteisėtai pereiti 44 žmonės. Per 2021 metus Lenkijos ir Baltarusijos sieną mėginta neteisėtai pereiti 37,7 tūkst. kartų, iš jų per gruodį – 1,7 tūkst. kartų“, – sakoma tarnybos „Twitter“ pranešime.

Šiemet iš Baltarusijos per Lietuvos, Latvijos ir Lenkijos sieną į Europos Sąjungos teritoriją pateko keletas tūkstančių migrantų, daugiausia – iš Irako.

Siekiant užkirsti kelią nelegalių migrantų srautui iš Baltarusijos Lietuvoje ir Lenkijoje pasienyje įvesta nepaprastoji, Latvijoje – ekstremalioji padėtis, buvo tiesiamos pjaunančios vielos užtvaros, sustiprinta pasienio apsauga.

Padėtis Lenkijos pasienyje smarkiai komplikavosi lapkričio pradžioje, prie sienos su Baltarusija susirinkus tūkstančiams migrantų iš Vidurinių Rytų, norėjusių patekti į Europos Sąjungą. Daugelis jų bandė prasiveržti per pasienio užtvaras.

Europos Sąjunga kaltina Baltarusijos režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija keršijant už bloko sankcijas Minskui dėl represijų prieš opoziciją.

Baltarusija tokius kaltinimus neigia ir kritikuoja migrantų neįsileidžiančias ES nares.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius