Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Lenkijoje prisiekė naujasis ministrų kabinetas

Naujo Lenkijos ministro pirmininko Mateuszo Morawieckio vyriausybė oficialiai prisaikdinta. Nors buvo pranešama, kad kabinete bus pasikeitimų, jų nėra.
Prisiekė naujasis Lenkijos premjeras Mateuszas Morawieckis
Prisiekė naujasis Lenkijos premjeras Mateuszas Morawieckis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Oficialiai vyriausybės prisaikdinimo ceremonijai Prezidentūroje vadovavo prezidentas Andzejus Duda.

Lenkijos valdančioji partija „Įsatymas ir teisingumas“ išrinko M.Morawieckį, kad jis pakeistų atsistatydinusią premjerę Beatą Szydlo, kurios vyriausybėje jis dirbo finansų ir plėtros ministru.

Aiškindami tokį vyriausybės vadovų pakeitimą partijos pareigūnai sakė, kad vyriausybei reikia pagrindinį dėmesį skirti ekonomikai ir pagerinti savo autoritetą Europos Sąjungoje bei kitose užsienio šalyse.

M.Morawieckis giria dabartinės vyriausybės narius. Anksčiau jis yra sakęs, kad iki sausio nenumato didesnių pasikeitimų ministrų kabinete.

Tačiau valstybinė naujienų agentūra PAP pirmadienį pranešė, kad sekmadienį M.Morawieckis buvo susitikęs su valdančiosios partijos lyderiu Jaroslawu Kaczynskiu aptarti vyriausybės pertvarkymą.

M.Morawieckis taip pat paprašė užsienio reikalų ministro Witoldo Waszczykowskio sugrįžti iš Briuselio, informavo PAP.

Tiesa, nors taip pat buvo kilę klausimų dėl gynybos ministro Antonio Macierewicziaus, sveikatos ministro Konstanty Radziwillo ir aplinkos ministro Jano Szyszko ateities, visi ligšioliniai kabineto nariai liko savo pareigose.

J.Szyszko yra įsivėlęs į ginčą su ES pareigūnais dėl kirtimų viename paskutinių Europos reliktinių lygumų miškų – Belovežo girioje.

Finansų ir plėtros ministro pareigas toliau eis pats M.Morawieckis. Antradienį M.Morawieckis turėtų pristatyti savo vyriausybės planą parlamente.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius