Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lenkijoje trečią dieną iš eilės – rekordinis naujų COVID-19 atvejų skaičius

Lenkijoje trečią dieną iš eilės užfiksuotas rekordinis koronavirusinės infekcijos COVID-19 atvejų paros prieaugis, taip pat patvirtinta dar 153 anksčiau užsikrėtusių pacientų mirtis, penktadienį sveikatos tarnybų informaciją citavo Lenkijos visuomeninis radijas.
Koronavirusas Lenkijoje
Koronavirusas Lenkijoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Per pastarąją parą šalyje nustatyti 13 632 nauji COVID-19 atvejai, nurodė Sveikatos apsaugos ministerija. Ankstesnę dieną jų buvo patvirtinta 12 107, o trečiadienį – 10 040.

Tarp naujausių epidemijos aukų 16 žmonių mirtis tiesiogiai siejama su COVID-19 komplikacijomis, o kiti 137 pacientai taip pat sirgo gretutinėmis ligomis, sakoma ministerijos „Twitter“ žinutėje.

Didžiausias koronavirusu užsikrėtusių pacientų paros mirštamumo rodiklis buvo nustatytas ketvirtadienį, kai buvo paskelbta apie 168 mirusius žmones.

Pasak pareigūnų, Lenkijoje nuo pandemijos pradžios patvirtinti iš viso 228 318 koronavirusinės infekcijos atvejų ir mirė 4 172 užsikrėtusieji.

Sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, penktadienio ryte šalies ligoninėse buvo gydomi 10 788 COVID-19 pacientai, iš kurių 851 buvo reikalinga dirbtinė plaučių ventiliacija.

Iki šiol šalyje pasveiko 105 092 koronavirusine infekcija persirgę žmonės, iš jų 2 888 – per pastarąją parą, pridūrė ministerija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius