Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Lenkijoje trečią dieną iš eilės užfiksuotas naujų COVID-19 atvejų rekordas

Lenkijoje trečią dieną iš eilės užregistruotas didžiausias per parą užregistruotų užsikrėtimo naujuoju koronavirusu atvejų skaičius nuo protrūkio pradžios, sveikatos apsaugos tarnybų informaciją penktadienį citavo Lenkijos visuomeninis radijas.
Kova su koronavirusu Lenkijoje
Kova su koronavirusu Lenkijoje / „Scanpix“/AP nuotr.

Per pastarąją parą šalyje buvo nustatyti 4 739 nauji COVID-19 atvejai, taip pat mirė 52 koronavirusu užsikrėtę žmonės.

Ketvirtadienį naujai užregistruotų užsikrėtusiųjų buvo 4 280, taip pat mirė 76 pacientai. COVID-19 aukų skaičius tą dieną buvo didžiausias nuo protrūkio šalyje pradžios.

Bendras užsikrėtusių koronavirusu žmonių skaičius nuo epidemijos šalyje pradžios kovo mėnesį išaugo iki 116 338, be to, 2 919 užsikrėtusiųjų mirė, nurodė pareigūnai.

Sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, tarp naujausių aukų buvo 45–97 metų asmenų. Šešių iš jų mirties priežastimi tiesiogiai įvardyta koronaviruso infekcija, o kiti 46 taip pat sirgo gretutinėmis ligomis.

Penktadienį ryte šalies ligoninėse buvo gydoma 4 407 koronavirusine infekcija sergantys pacientai, iš jų 320 buvo reikalingas dirbtinis plaučių ventiliavimas.

Iki šiol Lenkijoje persirgę COVID-19 pasveiko iš viso 776 875 žmonės, iš jų 1 385 – per pastarąją parą, nurodė Sveikatos apsaugos ministerija.

Ketvirtadienį premjeras Mateuszas Morawieckis paskelbė, kad nuo šeštadienio visoje Lenkijoje viešose vietose ir lauke bus privaloma dėvėti apsaugines kaukes.

„Mus pasiekė antroji banga, ir turime reaguoti į ją ryžtingai“, – žurnalistams sakė vyriausybės vadovas ir pridūrė, kad dabar visa 38 mln. gyventojų turinčios šalies teritorija bus laikoma „geltonąja zona“".

„Norime taikyti panašią strategiją, kokios laikėmės prieš kelis mėnesius“, bet „kol kas“ griežtas karantinas nereikalingas, sakė jis.

Pasak premjero, Lenkija turi „apie 500 laisvų plaučių dirbtinio vėdinimo aparatų“, be to, šalies mastu 60 proc. ligoninių lovų, rezervuotų COVID-19 pacientams, tebėra laisvos.

Tačiau žiniasklaida pranešė, kad labiausiai epidemijos paveiktose šalies dalyse lovų jau pristigo.

Nuo šeštadienio 38 apskritys bus laikomos „raudonosiomis“ zonomis, kur griežtesni suvaržymai taikomi viešiems ir šeimų renginiams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius