Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 07 26

Lenkijos ekspertas apie grėsmes Suvalkų koridoriui ir jo šaliai: V.Putinas dabar turi progą kelti sumaištį

Pastaruoju metu Rusijos prezidento Vladimiro Putino retorika Lenkijos atžvilgiu ir vėl tapo grasinanti. It to būtų maža, Kremliui pataikaujantis Baltarusijos diktatorius Aliaksandras Lukašenka prabilo apie tai, kad esą jo šalyje esantys „Wanger“ smogikai „norėtų nukeliauti į Lenkiją“. Nors A.Lukašenkos žodžiai buvo įvertinti ne ką rimčiau, nei „planuotas Baltarusijos puolimas keturiomis kryptimis“, kaip į Minsko ir Maskvos elgesį turėtų reaguoti Varšuva ir Vilnius?
Suvalkų koridorius
Suvalkų koridorius

Kalbėdamas apie Lenkiją, prieš keletą dienų V.Putinas pareiškė, kad „Lenkija turėtų būti dėkinga Stalinui už padovanotas teritorijas“. Tokia Kremliaus vadovo retorika daugumai puikiai pažįstama – jis ne pirmą kartą kvestionuoja kitos valstybės legitimumą, teritorinį vientisumą ar nepriklausomybę.

Praeityje jis panašiai kalbėjo apie Ukrainą, prieš kurią 2022 m. vasario 24-ąją pradėjo plataus masto invaziją, virtusią kruviniausiu karu Europoje nuo Antrojo pasaulinio karo.

V.Putinas sau leido abejoti ir Baltijos šalių nepriklausomybe, kartodamas, kad „Sovietų Sąjungos žlugimas buvo didžiausia praėjusio amžiaus tragedija“.

Tačiau šį kartą V.Putinas grasinančią retoriką pasitelkia tuo metu, kai po nepavykusio Jevgenijaus Prigožino ir jo „Wagner“ samdinių žygio į Maskvą, pastarieji buvo „išprašyti“ į Baltarusiją. Skaičiuojama, kad ten jų gali būti daugiau nei trys tūkstančiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius