Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lenkijos premjerė žada priimti tik tuos pabėgėlius, kurie nekels grėsmės šalies saugumui

Lenkijos premjerė Beata Szydlo pareiškė matanti galimybes priimti pabėgėlius – bet tik tokiu atveju, jei šalies įsipareigojimus ES bus galima vykdyti eliminuojant potencialias grėsmes Lenkijos saugumui.
Kandidatė į Lenkijos premjeres – PiS atstovė Beata Szydlo
Lenkijos premjerė Beata Szydlo / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Ar priimsime pabėgėlius? Gerbiame ES lygyje priimamus sprendimus ir tai suprantame, bet... Pabėgėliai, bėgantys nuo grėsmės savo gyvybėms – tai viena. O bėgantys iš ekonominių paskatų – jau kita.

Taip pat kyla klausimas, ar tarp jų nėra tokių, kurie kelia pavojų. Jei šiuos įsipareigojimus [dėl pabėgėlių priėmimo] bus galima vykdyti nerizikuojant lenkų saugumu, sutiksime jų laikytis. Tačiau nesutiksime, jei tai kels grėsmę saugumui“, – B.Szydlo cituoja portalas wpolityce.pl.


Premjerės retorika kiek švelnesnė nei ta, kurią tuoj po Paryžiaus skerdynių išpyškino Lenkijos Europos reikalų ministras. Tačiau pozicijos Varšuva iš esmės nekeičia, rodydama aiškius signalus, jog pabėgėlių priėmimas po Paryžiaus įvykių vyriausybei tampa nebepriimtinas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius