Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lenkijos prezidentūra: Andrzejaus Dudos vizitas Vilniuje rodo norą gerinti santykius

Lietuvos Valstybės atkūrimo šimtmečio iškilmėse Vilniuje dalyvaus ir Lenkijos prezidentas Andrzejus Duda su žmona Agata. Vizitui artėjant Lenkijos prezidentūra užtikrina, kad tai ženklas, jog norima gerinti abiejų šalių santykius, tačiau neketinama pamiršti iš Lietuvos lenkų teisių. Būtent susitikimu su lenkų bendruomene A.Duda ir pradės savo apsilankymą.
Andrzejus Duda prisaikdintas naujuoju Lenkijos prezidentu
Andrzejus Duda į Lietuvą atvyks su žmona Agata / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Tikimės, kad Lietuvos pusė taikys visus standartus tautinėms mažumoms, kurias taikyti įpareigoja Europos Sąjunga“, – pirmadienį sakė Lenkijos prezidento kanceliarijos valstybės sekretorius Krzysztofas Lapinskis. Jis taip pat patvirtino, kad Lenkija nori glaudesnių santykių su kaimynais ir tai būsianti proga pagerinti ryšius su Lietuva, rašoma prezydent.pl.

Tai jis sakė televizijai wPolsce.pl, kalbėdamas apie būsimą vizitą. „Jeigu Lenkijos prezidentas teigiamai atsako į Lietuvos Respublikos prezidentės kvietimą ir vyksta į iškilmes, kurios lietuviams yra labai svarbios, simboliškos, tai tokia simbolika irgi yra svarbi – rodo, kad norime glaudesnių ir geresnių santykių su mūsų kaimynais, – kalbėjo K.Lapinskis. – Vis dėlto visada tokiose situacijose reikia abiejų pusių valios.“

Prezidento atstovas teigė, kad Lenkijoje gyvena lietuvių tautinė mažuma ir ji Lenkijos valstybės traktuojama visais aspektais labai gerai. „Mes taip pat tikimės tam tikro abipusiškumo, kad ir lenkai Lietuvoje būtų vertinami kaip pilnateisiai piliečiai išsaugant visus tautinėms mažumoms taikomus standartus, įteisintus per pastaruosius dešimtmečius ES ir kitose tarptautinėse organizacijoje“, – sakė K.Lapinskis.

Jis taip pat pabrėžė, kad Lenkijai tarp kitko rūpi lenkiškų pavardžių rašyba Lietuvoje ir tikrai nesiekiama kažkokių ypatingų privilegijų lenkams.

Lenkijos prezidentas A.Duda šią savaitę trijų dienų vizitą Lietuvoje pradės susitikimu su Lietuvos lenkų bendruomene ketvirtadienio, vasario 15-osios, vakarą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius