Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Lenkijos teisėjai ragina parlamentą atlikti tyrimą dėl neapykantos kampanijos

Lenkijos teisėjai trečiadienį paragino parlamentą atlikti tyrimą dėl neapykantos kampanijos internete, nukreiptos prieš kai kuriuos iš jų ir galimai skatintos vieno teisingumo ministro pavaduotojo, kuris dėl šių įtarimų atsistatydino.
Zbigniewas Ziobro
Zbigniewas Ziobro / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Teisėjai Lenkija

Nepriklausomos teisėjų asociacijos „Iustitia“ nariai taip pat pareikalavo, kad teisingumo ministras Zbigniewas Ziobro atsistatydintų dėl skandalo, kilusio dėl naujienų portalo onet.pl paskelbtos kompromituojančios informacijos. Z.Ziobro taip pat eina generalinio prokuroro pareigas, o šis faktas, teisėjų nuomone, reiškia, kad jis negali priimti nešališkų sprendimų dėl tyrimo, pradėto Varšuvos prokuratūros dėl neapykantos kampanijos.

Teisėjai pareiškė esantys „priblokšti ir nuliūdę“ dėl pranešimo, kad Teisingumo ministerijos pareigūnas koordinavo prieš juos nukreiptą juodinimo kampaniją.

„Norėtume, kad šis reikalas būtų nuodugniai ištirtas, o visi kaltininkai – patraukti atsakomybėn“, – nurodė teisėjai.

Remiantis onet.pl pranešimu, teisingumo viceministras Lukszas Piebiakas ragino vieną interneto vartotoją, įvardytą kaip Emilia, apjuodinti kai kuriuos teisėjus, kritikavusius Lenkijos dešiniųjų nacionalistų vyriausybę. Pranešama, kad jis pateikė Emiliai teisėjų asmeninių duomenų ir adresų, tokiu būdu pažeisdamas šalyje galiojančius privatumo įstatymus.

L.Piebiakas, kuris pats yra teisėjas, antradienį atsistatydino, bet pareiškė ketinąs kreiptis į teismą dėl jį esą šmeižiančios onet.pl publikacijos.

Šis incidentas yra itin nepatogus įvykis valdančiajai partijai „Įstatymas ir teisingumas“ (PiS), stumiančiai kontroversišką Lenkijos teismų reformas, ES lyderių teigimu, keliančių pavojų šalies teismų nepriklausomumui. Briuselis šiemet pradėjo drausminę procedūrą prieš Varšuvą dėl numanomo teisinės valstybės principų pažeidimo.

Vėliausias skandalas įsiplieskė Lenkijai ruošiantis spalio 13 dieną vyksiantiems parlamento rinkimams, per kuriuos valdantieji tikisi sutvirtinti savo daugumą parlamente.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas