Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti

Lenkijos tyrėjai nustatė, kokia raketa nukrito prie Bydgoščiaus: jos kariuomenė tokių neturi

Lenkijos žiniasklaida skelbia, kad tyrėjai jau nustatė, kokios ginkluotės liekanos buvo rastos netoli Bydgoščiaus. Tai sparnuotoji raketa KH-55 (rus. X-55). Nors galutinių šio tyrimo išvadų dar nėra, tačiau Lenkijos kariuomenė yra patvirtinusi, kad tokių raketų savo arsenale ji neturi. Tad raketa greičiausia bus atskridusi iš už rytinės sienos – iš Baltarusijos.
Vieta netoli Bydgoščiaus, kur nukrito sparnuotoji raketa
Vieta netoli Bydgoščiaus, kur nukrito sparnuotoji raketa / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kaip rašo gazeta.pl, remdamasi RMF FM, Oro pajėgų technologijų instituto pirminėse išvadose patvirtinama, kad netoli Bydgoščiaus nukrito rusiška sparnuotoji raketa KH-55. Šio instituto tyrėjai atlieka ekspertizę prokuratūrai, kuri vykdo tyrimą dėl miške rasto objekto.

„Instituto duomenimis, rusiška sparnuotoji raketa KH-55 greičiausia atskrido iš už mūsų rytinės sienos“, – teigia RMF FM. Taip pat pabrėžiama, kad Lenkijos kariuomenė neturi tokio ginklo savo arsenale. Tad galimybė, kad prie Bydgoščiaus rasta Lenkijos poligone per pratybas ar testuojant oro gynybos sistemas iššauta raketa, atkrenta.

Gazeta.pl teigimu, Lenkijos kariuomenė yra pripažinusi, kad pernai gruodžio vidury, kai rusai vykdė masinius Ukrainos teritorijos apšaudymus, buvo panaudoti ir Baltarusijos teritorijoje dislokuoti lėktuvai. Tuomet NATO pajėgos pakėlė savo naikintuvus, kadangi netoli aljanso oro erdvės pastebėtas taktinis bombonešis Su-34.

Tuo metu Lenkijos tarnybos pastebėjo ir sekė objektą, kuris esą įskrido į Lenkiją iš Baltarusijos. Iš radarų jis išnyko būtent Bydgoščiaus apylinkėse, tačiau jo paieškos nutrauktos dėl blogų oro sąlygų.

Balandžio pabaigoje Gdansko apskrities prokuratūra pradėjo tyrimą dėl galimos grėsmės žmonių gyvybėms ar sveikatai, susijusios su miške prie Bydgoščiaus rastomis karinio objekto liekanomis.

Iš pradžių skelbta, kad tas objektas galėjo būti raketos „oras-oras“ dalis ir greičiausiai priklausė Lenkijos kariuomenei.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius