Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Libanas apšaudė Izraelio bepilotes skraidykles

Libano kariuomenė trečiadienį apšaudė Izraelio bepilotes skraidykles šalies pietuose per retą incidentą, didėjant įtampai tarp kaimyninių valstybių.
Karo randai Izraelio ir Palestinos teritorijoje
Izraelis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 3 Iranas Libanas Dronas

Libano šiitų sukarintas judėjimas „Hezbollah“, su kuriuo Izraelis yra ne kartą kariavęs, apkaltino žydų valstybę sekmadienį surengtus dronų ataką kovotojų tvirtovėje Beirute.

Dėl šio incidento įtampa tarp abiejų šalių labai padidėjo. Libanas antradienį pabrėžė turįs teisę ginti šalį „bet kokiomis priemonėmis“.

Trečiadienį vakare Libano kariuomenė informavo apšaudžiusi dvi iš trijų bepiločių skraidyklių, pažeidusių šalies oro erdvę, bet jos visos sugrįžo kitapus sienos.

„Iš Libano armijos pozicijų Adisoje, pietų Libane, buvo pastebėtas dronas. Jis buvo apšaudytas ir sugrįžo į okupuotas teritorijas“, – naujienų agentūrai AFP sakė vienas kariuomenės šaltinis, turėdamas galvoje Izraelį.

„Šaudymas vyko atsižvelgiant į ankstesnius nurodymus, kad turi būti nedelsiant šaudoma į bet kokį Izraelio judėjimą Libano teritorijoje“, – pridūrė šaltinis.

Kariškiai nurodė, kad pirmoji skraidyklė buvo apšaudyta, kai „pažeidė Libano oro erdvę“.

Antrasis dronas praskrido virš netoliese esančios Kafr Kalos vietovės ir sugrįžo į Izraelio oro erdvę. Libano kariai taip pat apšaudė trečiąjį droną, veikiausiai skraidžiusį ties Adisa, sakoma pranešime, paskelbtame Nacionalinės naujienų agentūros.

Vėliau agentūra pranešė apie ketvirtąjį bepilotį aparatą, esą pastebėtą Libano pasienyje ties Marvahinu, esančiu keliomis dešimtimis kilometrų piečiau.

Izraelio kariškiai nurodė, kad jų orlaiviai grįžo nepažeisti.

„Iš Libano teritorijos girdėjosi šūviai link oro erdvės, kurs veikė IDF dronai“, – sakoma kariuomenės pranešime, turint galvoje Izraelio gynybos pajėgas.

„Dronai užbaigė savo misija, o apie jokią žalą IDF nebuvo pranešta“, – pridūrė kariškiai..

Irano remiamą „Hizbollah“ Izraelis ir JAV laiko teroristine organizacija, bet šis judėjimas yra labai svarbus politinis veikėjas Libane, tai pat remia karo krečiamos Sirijos vyriausybę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius