Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos ambasadorė Armėnijoje: protestus šalyje gali kurstyti Rusijos ranka

Po Azerbaidžanui pralaimėjo karo dėl Kalnų Karabacho pažemintoje Armėnijoje vėl neramu. Opozicijos šalininkai jau kelias savaites audringai protestuoja sostinėje Jerevane, kituose šalies miestuose ir reikalauja premjero Nikolo Pašiniano atsistatydinimo. Armėnijoje ketvirtadienį vizitą pradėjo Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda, prieš tai aplankęs jos priešininkę Azerbaidžaną. Kas iš tiesų dabar vyksta Armėnijoje, portalo 15min video laidoje „15/15“ pasakojo Lietuvos ambasadorė šioje šalyje Inga Stanytė-Toločkienė.
Protestas Armėnijoje
Protestas Armėnijoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

– Ambasadore, Armėnijos policija antradienį sulaikė beveik 300 opozicijos šalininkų, bandžiusių blokuoti gatves sostinėje Jerevane, kur jau mėnesį vyksta antivyriausybiniai protestai. Ar visa tai yra teisinga informacija?

– Na, iš dalies teisinga, iš dalies – ne iki galo. Balandžio 13 dieną ministras pirmininkas Nikolas Pašinianas pasakė kalbą Nacionalinėje Asamblėjoje, kurioje jis kalbėjo apie demokratinio virsmo svarbą Armėnijoje, kalbėjo apie partnerių, tarptautinių partnerių raginimus Armėnijai nuleisti šiek tiek kartelę, kalbant apie Kalnų Karabacho konflikto sureguliavimą, ir kalbėjo apie būtinybę vykdyti šiek tiek labiau subalansuotą užsienio politiką.

Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Inga Stanytė – Toločkienė
Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Inga Stanytė – Toločkienė

Tai štai po tos kalbos opozicinės partijos pakvietė visuomenę vėl burtis protestams, vykdyti pilietinio nepaklusnumo akcijas, prasidėjo tokie incidentai kelių blokavimo tiek ir Jerevane, tiek kai kuriuose regionuose. Bet vis dėlto reikia pripažinti, kad nepaisant to, kad visa tai trunka jau geras tris savaites, panašu, kad tas protestinis potencialas neauga ir netgi priešingai – slopsta.

Kitas dalykas yra, kad kelia nerimą ir tam tikri prievartos naudojimo elementai, ir buvo nukentėjusių žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius