Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos parlamentaras Rusijoje vykusiuose rinkimuose sako pastebėjęs „vidutinio rimtumo“ pažeidimų

Seimo narys Egidijus Vareikis, sekmadienį stebėjęs Rusijoje vykusius Valstybės Dūmos rinkimus, teigia, kad jo užfiksuoti pažeidimai buvo „vidutinio rimtumo“.
Egidijus Vareikis
Egidijus Vareikis / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Pažeidimų mes matėme. Ne aš vienas, daug kas pastebėjo, kad skaičiuojant balsus buvo tokių balsalapių pakelių, sulenktų į vieną pakelį po penkis–šešis, kai kur daugiau. Ir visi už “Vieningąją Rusiją„. Vis dėlto įtarimas kyla. Mano apylinkėje, kur stebėjau, labai daug žmonių išsinešė biuletenius į lauką. Tai yra galimybė, juos galima nupirkti, parduoti. Aš sakyčiau, kad pažeidimai yra vidutinio rimtumo“, – BNS pirmadienį sakė konservatorius E.Vareikis.

Tie balsai, kurie buvo atiduoti už liberaldemokratus ir komunistus, yra daugiau protesto balsai. Tiesą sakant, rinktis nelabai yra iš ko, – teigė Seimo narys.

Parlamentaras sakė, kad jo rinkimų apylinkėje rinkimų komisija „darė elementarių klaidų“, pavyzdžiui, pradėjo skaičiuoti balsus ir tik vėliau prisiminė, kad reikia sunaikinti nepanaudotus rinkimų biuletenius.

Pagal negalutinius rinkimų rezultatus, prezidento ir premjero „Vieningoji Rusija“ surinko 49,54 proc. balsų. Taip ji prarado vadinamąją konstitucinę daugumą, kurios reikia norint netrukdomai keisti konstituciją. Komunistų partija liko antroje vietoje su 19,16 proc. balsų.

Anot E.Vareikio, preliminarūs rinkimų rezultatai nenustebino.

„Visąlaik mėgstu stebėti provincijoje, bet šįkart Maskvoje. Rinkimai nebuvo nei didelė šventė, nei viltingas valdžios pasikeitimas. Visi žinojo, kad valdžios partija ir toliau bus valdžioje, tik gaus truputį mažiau vietų. Taip ir atsitiko. Tie balsai, kurie buvo atiduoti už liberaldemokratus ir komunistus, yra daugiau protesto balsai. Tiesą sakant, rinktis nelabai yra iš ko“, – teigė Seimo narys.

Partija „Teisingoji Rusija“ sekmadienį gavo 13,22 proc. balsų, o ultranacionalistinė Rusijos liberalų demokratų partija su 11,66 proc. balsų yra ketvirtoje vietoje.

Pasak Centrinės rinkimų komisijos, remiantis šiais rezultatais, „Vieningoji Rusija“ gali pretenduoti į 238 iš 450 vietų šeštojo šaukimo Valstybės Dūmoje.

Didžiausia opozicinė jėga turėtų būti komunistai su 92 vietomis, „Teisingoji Rusija“ turės 64 vietas, o liberaldemokratai – 56 vietas.

Daugiau apie rinkimus Rusijoje skaitykite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius