Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Indijos ligoninėje gimė per šimtą Covid-19 sergančių moterų kūdikių – stebėtina, bet visi jie sveiki

Daugiau kaip šimtas kūdikių buvo priimta vienoje Indijos ligoninėje Mumbajuje – juos pagimdė koronavirusu sergančios moterys. Stebėtina, tačiau visi kūdikiai gimė sveiki, praneša BBC.
Mama ir kūdikis
Mama ir kūdikis / 123RF.com nuotr.

Trims iš 115 šioje ligoninėje gimusių kūdikių praėjusį mėnesį koronaviruso testas buvo teigiamas, bet atlikus pakartotinius tyrimus, paaiškėjo, kad Covid-19 jie neserga.

Mumbajuje iki šiol pranešta apie 24 000 užkrėtimų ir daugiau kaip 840 mirčių, tad finansinė sostinė Indijoje tapo Covid-19 epicentru.

Daugiau kaip pusė šių kūdikių buvo priimti atlikus Cezario pjūvį, likusieji gimė natūraliai. 56 iš šių kūdikių – berniukai, 59 – mergaitės. Kol kas neaišku, kur koronavirusu užsikrėtė gimdžiusios moterys: namuose, lauke ar pačioje ligoninėje.

65 gydytojų komanda ir dvi dešimtys slaugytojų slaugė šias koronavirusu užsikrėtusias motinas specialioje 40 lovų palatoje. Dėl padidėjusio infekcijų skaičiaus ligoninė planuoja pridėti dar 34 lovas užsikrėtusioms nėščiosioms.

Gimdymų priėmimai vykdomi trijose operacinėse, kur gydytojai, anesteziologai ir seselės vilki visas būtinąsias apsaugos priemones.

„Mums labai pasisekė, kad daugelis gimdyvių, kurioms buvo diagnozuotas koronavirusas, nesiskundžia visiškai jokiais simptomais. Tik keletui iš jų yra temperatūros, kai kurios sakė patiriančios sunkumų kvėpuojant. Po gimdymo ir paskirto gydymo jos buvo išleistos gydytis namuose“, – sakė gydytojas Arunas Nayakas, ligoninės ginekologijos skyriaus vedėjas.

Pagimdžiusios moterys dar savaitę buvo laikomos specialioje palatoje, skirtoje sergantiems koronavirusu. Po to dar dešimčiai dienų jos buvo perkeliamos į kitą gydymo centrą karantinui. Kūdikių nuo motinų gydytojai neatskyrė, mamos vaikus maitinti galėjo krūtimi, tačiau tik dėvėdamos kaukę.

Vasario mėnesį Kinijos mieste Vuhane, kuris laikomas koronaviruso epicentru ir jo pradžios tašku, naujagimiui koronavirusas buvo diagnozuotas praėjus vos 30 valandų nuo jo gimimo.

Kovo mėnesį koronavirusu susirgęs naujagimis Čikagoje mirė – tai buvo pirmoji žinoma jaunesnio kaip metai kūdikio mirtis nuo Covid-19. Kiek vėliau nuo koronaviruso Konektikuto valstijoje mirė 6 savaičių kūdikis. Šį mėnesį vos trijų dienų kūdikis mirė Velse (Didžioji Britanija) – koronavirusas buvo diagnozuotas jo mamai.

„Viruso perdavimas iš motinos vaikui – gimdoje ar gimdymo metu, prieš kūdikiui kontaktuojant su motinos kvėpavimo takų sekretais – yra labai retas. Bet, žinoma, reikia turėti omenyje, kad situacija greitai keičiasi ir naujų duomenų tikrai gali atsirasti“, – tikina Niujorko universiteto medicinos mokyklos vaikų infekcinių ligų skyriaus direktorius dr. Adamas Ratneris.

Dr. A.Ratneris sako, kad yra keletas duomenų, leidžiančių manyti, jog naujasis koronavirusas gali būti aptiktas ir placentos audiniuose. Jis padėjo prižiūrėti daugybę kūdikių, gimusių užsikrėtusioms motinoms.

„Mes leidome motinoms maitinti kūdikius savo pienu ir bandome rasti priemonių, kaip apsaugoti kūdikį nuo viruso ankstyvame amžiuje“, – sakė gydytojas.

Mumbajaus ligoninėje kūdikių, kuriuos pagimdė Covid-19 sergančios motinos, skaičius buvo šiek tiek daugiau nei 20% visų tuo pačiu laikotarpiu gimusių kūdikių.

Atrodo, jog jau du mėnesius Indijoje vykdomos karantino priemonės padėjo išvengti staigaus COVID-19 protrūkio šalyje, o tai suteikė laiko sukaupti daugiau medicinos atsargų ir išplėsti intensyvios terapijos skyrių galimybes. Indijoje užfiksuoti 144 741 susirgimo atvejai, paskelbta apie 4 162 pacientų mirtį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius