-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Linas Linkevičius: dėl Rusijos ES turi vadovautis realia situacija, o ne iliuzijomis

Europos Sąjunga (ES), svarstydama santykius su Rusija, turi išlikti vieninga ir vadovautis realia situacija, o ne iliuzijomis, pirmadienį pareiškė Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius, atvykęs į susitikimą Briuselyje.
Linas Linkevičius
Linas Linkevičius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Tikimės, kad vadovausimės realia situacija, realiu vertinimu, o ne iliuzijomis. Mūsų vienybė turėtų būti ta paskata, kuri galbūt priverstų agresyviai besielgiančią šalį keisti politiką“, – žurnalistams Briuselyje sakė ministras.

Santykiai su Rusija ir kova su tarptautiniu terorizmu bus svarbiausios temos per ES užsienio reikalų ministrų susitikimą.

L.Linkevičius pabrėžė nematantis priežasčių keisti dabartinę politiką ar švelninti sankcijas Rusijai, kurią Vakarai kaltina teikiant paramą separatistams Ukrainos rytuose. Pasak ministro, paliaubos buvo panaudotos sustiprinti separatistus, kuriuos L.Linkevičius pavadino „teroristinėmis grupuotėmis“.

Santykiai su Rusija ir kova su tarptautiniu terorizmu bus svarbiausios temos per ES užsienio reikalų ministrų susitikimą.

Konkrečių sprendimų dėl sankcijų per susitikimą nesitikima. Sprendimus dėl prieš metus galiojusių sankcijų ES šalys turės priimti kovo ir liepos mėnesiais.

Ukraina sekmadienį paskelbė, kad vyriausybinėms pajėgoms pavyko išstumti prorusiškus separatistus iš beveik visos Donecko oro uosto teritorijos. Savaitgalį per susirėmimus žuvo mažiausiai 14 žmonių, tarp jų keturi ukrainiečių kariai.

Lietuvos iniciatyva Jungtinių Tautų Saugumo Taryba trečiadienį rengia posėdį, kuriame apsvarstys krizę Ukrainoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius