Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Liuksemburgo premjeras: užsitęsęs „Brexit“ primena absurdo teatrą

Liuksemburgo premjeras Xavier Bettelis trečiadienį palygino derybas dėl Jungtinės Karalystės pasitraukimo iš Europos Sąjungos su žymiąja Samuelio Becketto absurdo teatro pjese „Belaukiant Godo“.
Xavier Bettelis
Xavier Bettelis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Aš tebelaukiu Godo. Praėjusį kartą jis neatėjo. Šįkart jo irgi nėra. Ir mes nuolat prie šito priprantame. Tikiuosi, kada nors toks asmeninis susitikimas vis dėlto įvyks“, – žurnalistams sakė X.Bettelis, atvykęs į Briuselį, kur vyksta neeilinis ES viršūnių susitikimas.

„Ir reikia suprasti, ko nori Londonas. Jie mums kalba apie tai, ko nenori. Bet vis dar neinformuoja mūsų apie tai, ko nori. Kol kas neprarandu kantrybės, bet visa tai užsitęsė“, – pridūrė jis, komentuodamas faktą, kad JK iki šiol neapsisprendė, kokiomis sąlygomis nori palikti bloką.

Airių dramaturgas S. Beckettas pjesę „Belaukiant Godo“ parašė XX amžiaus 5-o dešimtmečio pabaigoje. Pjesėje pasakojama apie personažą, kurio visą veiksmą veltui laukė du bėdžiai, tikėdamiesi, kad susitikimas su juo suteiks jų gyvenimui tikslą.

Trečiadienį vykstančiame ES viršūnių susitikime Bendrijos lyderiai nagrinėja JK premjerės Theresos May pateiktą prašymą dar kartą atidėti JK išstojimo iš bloko datą, šįkart – iki birželio 30 dienos. Tačiau išlieka tikimybė, kad lyderiai pasisakys už „Brexit“ atidėjimą daug ilgesniam laikui.

Britų vyriausybė nusprendė prašyti ES antrąkart atidėti „Brexit“ datą, šalies parlamentui nesugebėjus pritarti su Briuseliu suderintai išstojimo sutarčiai, taip pat nepriėmus jokio alternatyvaus plano ir nesutikus išstoti be jokio susitarimo.

Iš pradžių numatytas Britanijos išstojimo iš ES kovo 29 dienos terminas jau kartą buvo pratęstas iki balandžio 12 dienos, JK parlamentui tris kartus neparėmus susitarimo, kurį Th.May ir kitų 27 ES šalių lyderiai pasirašė lapkričio mėnesį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius