Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Londone ketvirtą dieną tęsiasi protestai prieš klimato kaitą

Londone ketvirtadienį tebevykstant dalį Jungtinės Karalystės sostinės paralyžiavusiems protestams prieš klimato kaitą suimta daugiau kaip 300 žmonių, ketvirtadienį pranešė policija.
Protestas prieš klimato kaitą Londone
Protestas prieš klimato kaitą Londone / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Už viešąjį transportą Londone atsakinga tarnyba socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė, kad „Londono centre paprastai sustojančių autobusų maršrutai tebelieka pakeisti – sutrumpinti dėl keletą gatvių užblokavusios protesto akcijos“.

Per aktyvistų grupės „Extinction Rebellion“ organizuotą protesto akciją iš viso šią savaitę suimta 340 protestuotojų, iš kurių ketvirtadienį prieš teismą stos trys asmenys, apkaltinti dėl traukinių eismo blokavimo sostinės finansų centre „Canary Wharf“.

Demonstrantai pirmadienį ėmė blokuoti vieną tiltą ir pagrindines kelių sankryžas miesto centre, prasidėjus pilietinio nepaklusnumo kampanijai, vykstančiai ir kitose Europos šalyse.

Pernai Didžiojoje Britanijoje akademinės visuomenės narių įkurta grupė „Extinction Rebellion“ tapo vienu iš sparčiausiai pasaulyje augančių aplinkosaugos judėjimų.

VIDEO: Prisiklijavę prie traukinio protestuotojai sukėlė sumaištį – pareigūnams reikėjo specialių priemonių

„Manome, kad demonstracijos vyks ir ateinančiomis savaitėmis“, – nurodė Londono policija.

Tarp sulaikytųjų yra vandalizmu įtariami trys vyrai ir dvi moterys, suimti prie energetikos milžinės „Royal Dutch Shell“ būstinės Britanijoje. Aktyvistai išpaišė šį pastatą grafičiais ir išdaužė vieną langą.

Dalis aktyvistų prisirakino prie Leiboristų partijos lyderio Jeremy Corbyno sodo tvoros.

Dauguma žmonių buvo suimti už viešosios tvarkos pažeidimą ir eismo blokavimą greitkelyje.

Per protesto akciją daugiau nei tūkstantis žmonių užblokavo Londono centre esantį Vaterlo tiltą ir prinešė ant jo medelių bei gėlių vazonų. Vėliau aktyvistai įrengė stovyklų Haid parke, ruošdamiesi kitoms šią savaitę planuojamoms demonstracijoms.

Policija liepė protestuotojams nepalikti greta Marmuro arkos esančios zonos – viešosios erdvės, kur susikerta Haid parkas, parduotuvėmis garsėjanti Oksfordo gatvė ir Parko gatvė, kur įsikūrę daug prabangių viešbučių.

Protestų organizatoriai nori, kad vyriausybė dėl klimato ir ekologijos padėties paskelbtų nepaprastąją padėtį, iki 2025 metų sumažintų išmetamų šiltnamio efektą sukeliančių dujų kiekį iki nulio, užkirstų kelią biologinės įvairovės nykimui ir vadovautųsi rekomendacijomis, kurias priima naujos „piliečių asamblėjos klimato ir ekologinio teisingumo klausimais“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius