Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 01 16 /15:41

Londono centre nukrito ir sudegė sraigtasparnis, du žmonės žuvo

Londono centre, netoli Temzės upės, nukrito sraigtasparnis, skelbia „The Independent“.
Sraigtaspranio nuolaužos
Sraigtaspranio nuolaužos / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Sraigtasparnis, kai kurių liudininkų duomenimis, nukrito užkliuvęs už krano, kuris stovėjo ant pastato stogo, ir smigdamas žemyn užsiliepsnojo.

Reuters/Scanpix nuotr./Kranas, kurį kliudė sraigtaspranis
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Kranas, kurį kliudė sraigtaspranis

Į įvykio vietą sukviestos avarinės tarnybos. Į dangų ėmė kilti dūmų kamuoliai. Dėl avarijos miesto centre sutriko eismas, laikinai uždaryta „Waterloo“ stotis.

Policija teigė skambučio sulaukusi apie 8 valandą ryto ir tirianti nelaimės aplinkybes. 

Priešgaisrinės apsaugos darbuotojai ir gelbėtojai tvirtino, kad telefonai netyla, žmonės vis skambina ir praneša apie visame centre matomus kylančius dūmus.

Nukritus sraigtasparniui užsidegė ir du automobiliai. Kiek žmonių nukentėjo, kol kas nežinia. Pirminiais duomenimis, lėktuvu skrido pilotas, keleivių jame nebuvo. 

Papildyta 12.13 val.: Kaip praneša BBC, nelaimės metu žuvo du žmonės. Vienas iš žuvusiųjų buvo sraigtasparnyje, kaip manoma, jo pilotas. Kitas žmogus žuvo ant žemės. Dar devyni žmonės sužaloti.

Įvykio vietoje šiuo metu dirba apie 60 ugniagesių gelbėtojų.

Papildyta 15.35 val. Trečiadienį ryte Londoną gaubė rūkas. Kaip skelbia BBC, matomumas siekė vos 700 metrų,  o žemi debesys buvo jau 300 metrų aukštyje. Pilotas krano galėjo tiesiog nepastebėti, mat šis taip pat turėjo būti uždengtas debesų.

Didžiosios Britanijos oro eismo kontrolės tarnyba pranešė, kad pilotui skrydžio metu buvo teikiama pagalba, tačiau incidentas įvyko jam skrendant savarankiškai.

Kaip paaiškėjo, sraigtasparnis skrido iš Redhilio miesto į Hertfordšyre esantį Elstrį. Čia  įsikūrusios kino studijos ir filmuojami gerai žinomi televizijos ITV šou: „Dancing on Ice“, „Who Wants to be a Millionaire?“, „Big Brother“ ir kiti. Sraigtasparnio pilotas prašė leidimo dėl prasto matomumo pakeisti maršrutą ir nutūpti Londono Batersėjos sraigtasparnių oro uoste.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius