-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Londono Gatviko oro uostas buvo laikinai uždarytas dėl pastebėtų bepiločių skraidyklių

Londono Gatviko oro uostas trečiadienį vakare buvo laikinai uždarytas dėl pranešimų, kad virš jo buvo pastebėtos dvi bepilotės skraidyklės.
Gatviko oro uostas
Gatviko oro uostas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Oro uostas sustabdė visus skrydžius, todėl itin judriomis dienomis prieš Kalėdas susisiekimas buvo smarkiai sutrikdytas.

Policija ir aviacijos tarnybos ketvirtadienį paryčiais tebesiaiškino padėtį. Vėliau oro uostas nurodė, kad kilimo ir leidimosi takas buvo atidarytas, bet keleiviai vis tiek susidurs su vėlavimais, oro bendrovėms „mėginant pasivyti skrydžių tvarkaraštį“.

Keleiviai per „Twitter“ skundėsi, kad jų lėktuvai buvo nukreipti leistis Londono Hitrou, Mančesterio, Birmingamo ir kituose oro uostuose.

Gatviko oro uostas savo „Twitter“ žinute perspėjo keleivius ketvirtadienį prieš išvykstant į terminalą pasitikrinti, ar jų reiso laikas nepasikeitė. Tas pats buvo rekomenduota pasitinkantiems atvykstančius keleivius.

Bet kokie sutrikimai Gatvike sukelia padarinių visoje Didžiojoje Britanijoje ir žemyninės Europos oro uostuose, ypač judriu šventiniu laikotarpiu.

Šis oro uostas, esantis už 43 km į pietus nuo Londono, aptarnauja įvairius artimuosius ir tolimuosius reisus. Per metus jis priima apie 45 mln. keleivių, taip pat yra svarbus pigių skrydžių bendrovės „easyJet“ centras.

Oro uostas savo pranešime atsiprašė dėl kilusių nepatogumų, bet pabrėžė, kad saugumą laiko prioritetu.

Pastaraisiais metais jau ne kartą buvo pranešimų apie bepilotes skraidykles, pastebėtas prie Londono oro uostų.

Smarkiai išpopuliarėjus nedideliems skraidantiems aparatams vis dažniau pasigirsta perspėjimų apie jų keliamą potencialų pavojų civilinei aviacijai.

Tiesa, šį kartą britų policija, paskelbusi, kad dronai buvo skraidinami tyčia, pridūrė, jog nemato požymių, kad tai yra kaip nors susiję su terorizmu.

Oro uosto policijos vadas Justinas Burtenshaw sakė: „Manome, kad tai tyčinis aktas siekiant sutrikdyti oro uosto darbą. Tačiau nėra absoliučiai jokių požymių, kurie rodytų, kad tai susiję su terorizmu.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius