Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Londono pareigūnai skuba ginkluotis: antiteroristiniams būriams pirks ginklų už 11 mln.

Didžiosios Britanijos kovos su terorizmu pareigūnai gaus 11,2 mln. svarų sterlingų vertės naujų šaunamųjų ginklų bei specialios įrangos. Skelbiama, kad amuniciją skubama įsigyti kuo greičiau, jog pareigūnams būtų paprasčiau apginti londoniečius „Briuselio stiliaus“ išpuolio atveju.
Londone bus įdarbinta 600 papildomų ginkluotųjų pajėgų pareigūnų.
Londone bus įdarbinta 600 papildomų ginkluotųjų pajėgų pareigūnų. / „Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr.

Portalas standard.co.uk skelbia, kad Skotlandjardas prašo vyriausybės leidimo išleisti numatytus pinigus kaip įmanoma skubiau ir padidinti dabartinį pajėgumą kovojant su kylančiomis grėsmėmis. Numatytas biudžetas bus skiriamas sustiprinti greitojo reagavimo būrių pajėgumą.

Amunicijos įsigijimas numatytas dar šių metų sausį, tačiau susiklosčius dabartinei situacijai, pirkimai skubinami. Londono Tarybos narys Davidas Burrowes'as tvirtino, kad nauja įranga yra reikalinga čia ir dabar. Papildoma amunicija svarbi norint užkirsti kelią teroristiniam išpuoliui Londono gatvėse bei suteikti galimybę pareigūnams tinkamai kovoti išpuolio atveju.

Politikai įsitikinę, kad Paryžiaus ar Briuselio stiliaus išpuoliai gali bet kada pasikartoti Londone.

Politikai įsitikinę, kad Paryžiaus ar Briuselio stiliaus išpuoliai gali bet kada pasikartoti Londone, todėl pareigūnai privalo turėti visą įmanomą ir jiems reikalingą įrangą.

Pirkinių sąrašas pateiktas įvertinti kovos su terorizmu specialistams, tačiau jis viešai neatskleidžiamas saugumo sumetimais. Pranešama tik tiek, kad planuojama pirkti automobilių greitam reagavimui bei padidinti ginkluotų pareigūnų skaičių mieste nuo 2200 iki 2800. Metropoliteno policija patvirtino, kad reikalingi ne tik šaunamieji ginklai, bet ir taktiniams veiksmams būtina įranga, taip pat technologijų įdiegimas.

Kovos su terorizmu pareigūnai tvirtina, kad Londono ginkluotieji būriai pasiruošę bet kurią akimirką ir tai yra didelis pasiekimas. Sausį vidaus reikalų sekretorė Theresa May paskyrė papildomus 34 mln. svaro sterlingų iš šalies biudžeto, kad būtų padidintos ginkluotųjų pajėgų galimybės. 25 mln. iš nurodytos sumos kainavo naujų darbo vietų sukūrimas.

Tiesa, Jungtinė Karalystė – viena iš nedaugelio šalių, kurios policijos pareigūnai nesinešioja šaunamųjų ginklų ir nėra mokomi jais naudotis.

Tai reiškia, kad kilus bėdai eiliniai policijos pareigūnai negalėtų kovoti su teroristais, o apmokyti ginkluotųjų pajėgų policininką Didžiojoje Britanijoje užtrunka ilgiau ir kainuoja daugiau nei daugelyje kitų šalių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius