Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 11 29 /22:04

Teroristinis išpuolis prie Londono tilto: peiliu švaistęsis užpuolikas nušautas, du žmonės žuvo

Penktadienį prie Londono tilto peiliu praeivius puolęs užpuolikas buvo nušautas. Pranešama, kad buvo sužeisti keli žmonės.

Suprasti akimirksniu

  • Peiliu ginkluotą užpuoliką įvykio vietoje nušovė pareigūnas. Įtariamasis vilkėjo savižudžio sprogdintojo liemenę, kuri, kaip manoma, nėra tikra;
  • Incidentas laikomas teroristiniu išpuoliu;
  • Policija pranešė apie kelis sužeistuosius, tačiau neįvardijo jų skaičiaus. Žiniasklaidos šaltinių teigimu, sužeista 10 žmonių, dviejų jų būklė sunki. Vėliau oficialiai patvirtinta, kad du sužeistieji mirė.

„Įtariamasis vyras buvo pašautas Londono policijos ginkluotų pareigūnų. Galiu patvirtinti, kad įtariamasis mirė įvykio vietoje“, – žurnalistams sakė policijos kovos su terorizmo padalinio vadovas Neilas Basu.

Jis pridūrė, kad įtariamasis turėjo prie kūno pritvirtintą netikrą sprogstamąjį įtaisą.

N.Basu pažymėjo, kad teritorija prie Londono tilto, prie kurio įvyko šis incidentas, tebėra apsupta pareigūnų ir kad patruliavimas Jungtinės Karalystės sostinėje bus sustiprintas.

VIDEO: Liudininkai nufilmavo, kaip praeiviai bandė sulaikyti peiliu besišvaisčiusį užpuoliką

Policija informaciją apie sužeistuosius paskelbs vėliau.

Įvykio vietoje buvęs visuomeninio transliuotojo BBC reporteris Johnas McManusas sakė tuo metu ėjęs per tiltą. Jis tikino pamatęs, kaip keli vyrai puolė vieną vyrą.

„Greitai atvyko policija, įskaitant ginkluotus pareigūnus, o tada kelios kulkos buvo paleistos į tą vyrą“, – J.McManusas pasakojo BBC.

VIDEO: Teroristinis išpuolis prie Londono tilto: peiliu švaistęsis užpuolikas nušautas, du žmonės žuvo

Reporterio teigimu, policija įsakė visiems pasitraukti, jis pridūrė girdėjęs daugiau šūvių.

Incidento liudininkė Amanda Hunter BBC sakė buvusi per tiltą važiavusiame autobuse, kai pamatė tris pareigūnus, besivejančius vieną vyrą.

„Tada vienas iš policijos pareigūnų jį nušovė“, – sakė ji ir pridūrė, kad nušautas vyras rankoje turėjo kažkokį objektą. Ji teigė nesanti tikra, koks tai objektas.

Londono greitosios medicinos pagalbos tarnyba patvirtino, kad incidento vietoje dirba jos ekipažai.

Viena liudininkė pasakojo BBC, kad ji ir kiti rajone buvę žmonės paskubėjo į restoraną, esantį prie tilto, o darbuotojai liepė jiems pasislėpti.

„Jie kartojo: „Pasislėpkite po stalu, nuaidėjo šūvių“, – sakė moteris.

Lietuvos ambasada Londone paskelbė stebinti incidentą. „Apie nukentėjusius LR piliečius kol kas duomenų neturime“, – rašoma ambasados feisbuko paskyroje.

Ministras pirmininkas Borisas Johnsonas pažymėjo: „Esu nuolat informuojamas apie incidentą prie Londono tilto ir noriu padėkoti policijai ir visoms avarinėms tarnyboms už operatyvų reagavimą.“

Vidaus reikalų ministrė Priti Patel pareiškė esanti „labai sunerimusi“ dėl įvykių.

Incidentas įvyko šiaurinėje Londono tilto pusėje. Remiantis socialiniuose tinkluose paskelbtais vaizdais, rajone žmonės buvo palydėti toliau įvykio vietos.

Londono greitosios medicinos pagalbos tarnyba patvirtino, kad incidento vietoje dirba jos ekipažai.

2017 metų birželį žuvo aštuoni žmonės ir maždaug 48 buvo sunkiai sužeisti, kai furgoną vairavę islamistai ekstremistai įsirėžė į pėsčiųjų minią, o prieš tai užpuolė atsitiktinus praeivius.

Visus tris užpuolikus tada nušovė policija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne
Užsisakykite 15min naujienlaiškius