Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„LuxLeaks“ nutekinimo autorius prokurorai siūlo įkalinti 18 mėnesių

Liuksemburgo prokurorai antradienį pasiūlė skirti 18 mėnesių laisvės atėmimo dviem asmenims, nutekinusiems konfidencialią medžiagą, dėl kurios kilo „LuxLeaks“ skandalas, o vienam žurnalistui – skirti piniginę baudą.
R.Halet ir A.Deltouras
R.Halet ir A.Deltouras / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Liuksemburgas

Prancūzijos piliečiai Antoine'as Deltouras ir Raphaelis Halet, buvę audito bendrovės „PricewaterhouseCoopers“ (PwC) darbuotojai, kaltinami nutekinę tūkstančius dokumentų žurnalistui Edouard'ui Perrinui, atskleidusius Liuksemburgo vyriausybės suteiktas prieštaringai vertinamas mokesčių lengvatas tarptautinėms verslo įmonėms.

Tie dokumentai parodė, kad mažytė Europos Sąjungos valstybė suteikė didžiules mokesčių lengvatas tarptautinėms verslo galiūnėms, tokioms kaip „Apple“, IKEA ir „Pepsi“, kurios dėl to sutaupė milijardus eurų.

Abiem viešintojams, kaltinamiems dokumentų vagyste, verslo ir profesinių paslapčių atskleidimu, grėsė iki 10 metų įkalinimas.

„Deltouras ir Halet nėra tikri skambintojai pavojaus varpais, o Perrinas pažeidė įstatymus“, – valstybės prokuroro pavaduotojas Davidas Lentzas sakė teismui, apibendrindamas prokuratūros poziciją, praėjus dviem savaitėms nuo bylos nagrinėjimo pradžios.

„Esame čia, kad įvykdytume teisingumą. Jie privalo būti nuteisti dėl to, ką padarė; šis teismas turi įvykti. Tai nemalonu, bet mano darbas – saugoti visuomenę nuo visų įstatymų pažeidimų“, – pridūrė jis.

Prognozuojama, kad nutartis bus paskelbta ne anksčiau negu birželio viduryje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius