Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lužkovo politinė karjera baigta, tvirtina Rusijos Federacijos Tarybos pirmininkas

Rusijos Federacijos Tarybos pirmininkas Sergejus Mironovas pareiškė, kad buvęs Maskvos meras Jurijus Lužkovas neturi jokios politinės ateities.
Jurijus Lužkovas
Jurijus Lužkovas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Nematau jokių Jurijaus Michailovičiaus Lužkovo, kaip politiko, perspektyvų“, – ketvirtadienį Peterburge pareiškė S.Mironovas žurnalistams.

Jis įsitikinęs, kad dabar Rusijoje į politiką ateina jauni žmonės, kurie turės kurti Rusijos ateitį. „74–erių Lužkovui jau per vėlu tą daryti“, – sakė S.Mironovas.

Anksčiau J.Lužkovas yra sakęs, kad ketina pasukti į politiką, nors neketina kelti savo kandidatūros 2012 metų prezidento rinkimuose, rašoma „The New Times“ tinklalapyje, remiantis interviu, kurį J.Lužkovas davė šiam leidiniui.

Artimo valdžiai politikos technologijų specialisto Glebo Pavlovskio nuomone, J.Lužkovo pareiškimas atrodo kaip „žvalgyba mūšiu“ (probnyj šar) prieš rengimąsi įkurti partiją ir ieškant šalininkų sostinėje ir regionuose.

„Lužkovas atleistas, pašalintas iš valdžios ir dabar užėmė, jo nuomone, gynybos poziciją. O pareiškimu apie politinę veiklą, matyt, tikimasi susirasti paramos ir Maskvoje, ir regionuose. Pareiškimas padarytas, ir dabar jis stebės, kaip bus reaguojama“, – sakė G.Pavlovskis agentūrai „Interfax“.

Politologas nemano, kad galėtų būti įkurta gebanti konkuruoti politinė partija.
„Regionai neturi ypatingų iliuzijų dėl Maskvos valdymo modelio ir Lužkovo. Vien entuziazmu partijos nesubursi“, – sakė jis.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius