Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

M.Podoliakas sako, kad Ukraina nėra susijusi su propagandisto A.Dugino dukros mirtimi: „Mes ne teroristinė valstybė“

Šeštadienį pamaskvėje buvo susprogdintas visuomenininko Aleksandro Dugino dukrai Darjai Duginai priklausantis automobilis. A.Duginas laikomas įtakingu Rusijos prezidento V.Putino patarėju ir net neoficialiai vadinamas jo „smegenimis“. Reaguodama į tai Ukraina pabrėžė, kad su šiuo įvykiu niekaip nėra susijusi. „Mes ne teroristinė valstybė“, – sako Ukrainos prezidento patarėjas Mychailo Podoliakas.
Michailo Podoliakas
Michailo Podoliakas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Reaguodamas į įvykius Rusijoje Ukrainos prezidento patarėjas M.Podoliakas tiesioginės transliacijos metu pabrėžė, kad Kyjivas su propagandisto dukros D.Duginos mirtimi nėra susijęs.

„Ukraina visiškai nesusijusi su vakarykščiu sprogimu, nes mes nesame tokia nusikalstama jėga kaip Rusijos Federacija, juo labiau – mes ne teroristinė valstybė“, – teigė M.Podoliakas.

Jis taip pat iškėlė versiją, kad Rusijoje dėl vidinės ideologinės erdvės perskirstymo kovoja skirtingos politinės grupuotės, tad tai ir galėtų būti šio įvykio priežastis.

Šaltinių teigimu, D.Dugina sprogimo metu buvo automobilyje ir mirė vietoje.

Kremliui palankioje žiniasklaidoje nedelsiant kilo pasipiktinimo banga – tvirtinama, kad tikruoju taikiniu buvo žuvusios merginos tėvas, o „rusų pasauliui“ dabar iškilo pavojus. D.Dugina važiavo tėvui priklausančiu automobiliu.

VIDEO: Vaizdai iš Darjos Duginos automobilio sprogimo vietos

Automobilio sprogimas įvyko apie 22 val. Maskvos laiku (apie 23 val. Lietuvos) Pagrindinė įvykio versija – pasikėsinimas nužudyti jos tėvą.

Kaip skelbia „Telegram“ kanalas „Baza“, smuikininkas Piotras Lundstremas pasakojo, kad mergina buvo pakeliui iš festivalio „Tradicija“.

Kartu su ja automobilyje turėjo važiuoti jos tėvas, tačiau, pasak smuikininko, paskutinę akimirką Aleksandras neva įsėdo į kitą automobilį.

Plačiau skaitykite: Prie Maskvos susprogdintas V.Putino bendražygio dukros automobilis: mergina žuvo vietoje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius