Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

M.Pompeo: JAV ir Rusija gerai bendrauja dėl Sirijos, Afganistano ir Venesuelos

JAV valstybės sekretorius Mike'as Pompeo teigiamai įvertino bendradarbiavimą su Rusija tokiais klausimais kaip padėtis Sirijoje, Afganistane ir Venesueloje, kova su terorizmu.
Mike'as Pompeo
Mike'as Pompeo / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Yra daug sferų, kuriose, tikiuosi, mums su Rusija pavyks rasti bendrų interesų. Labai geras pavyzdys yra Sirija, galime drauge dirbti dėl Afganistano, įvyko geros mūsų derybos dėl Venesuelos, kai aš praėjusią savaitę Suomijoje susitikau su Rusijos užsienio reikalų ministru Sergejumi Lavrovu“, – sakė M.Pompeo interviu, kurį JAV televizija CNBC parodė šeštadienį vakare.

„Dar kartą su Sergejumi Lavrovu susitiksiu Sočyje, pažiūrėsime, kokios pažangos galėsime pasiekti“, – sakė jis.

„Prisimenu, kad kai buvau CŽV direktorius, glaudžiai bendravau su rusais kovos su terorizmu sferoje. Esu tikras, kad šios pastangos buvo svarbios, jos padėjo išgelbėti amerikiečių ir rusų gyvybių“, – pažymėjo M.Pompeo.

„Yra sferų, kur mūsų su Rusija interesai sutampa. Tuo atveju, jei (interesai) nesutaps, eisime savu keliu. Yra sričių, kur vadovausimės absoliučiai skirtingomis vertybėmis, mūsų požiūriai skirsis, bet tais atvejais ginsime amerikiečių interesus, – sakė JAV valstybės sekretorius. – Tačiau tose srityse, kur galėsime surasti bendrą poziciją ir bendrus interesus, dirbsime drauge. Tai būtina ir tokia mano pareiga.“

Anksčiau šią savaitę JAV valstybės departamentas išplatino pareiškimą, kad M. Pompeo kitą savaitę ketina apsilankyti Maskvoje ir Sočyje.

Pranešime sakoma, kad valstybės sekretorius gegužės 13 dieną atvyks į Rusiją, kur susitiks su JAV ambasados darbuotojais, amerikiečių verslo atstovais ir studentais.

„Valstybės sekretorius Pompeo gegužės 14 dieną išvyks į Sočį susitikti su Rusijos užsienio reikalų ministru Sergejumi Lavrovu ir Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu, su kuriais aptars visą virtinę dvišalių ir daugiašalių problemų“, – nurodoma pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius