Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

M.Pompeo tikisi dar vieno JAV ir Šiaurės Korėjos viršūnių susitikimo greitu metu

JAV valstybės sekretorius Mike'as Pompeo išreiškė viltį, kad Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Ungas „artimiausiais mėnesiais“ dar kartą susitiks su prezidentu Donaldu Trumpu, siekiant pažangos derybose dėl Pchenjano branduolinės programos užbaigimo.
Hanojuje susitiko Donaldas Trumpas ir Kim Jong Unas
Hanojuje susitiko Donaldas Trumpas ir Kim Jong Unas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pirmadienį transliuotame interviu JAV diplomatijos vadovas perspėjo, kad trečiojo JAV ir Šiaurės Korėjos viršūnių susitikimo datą pasakyti kol kas sunku, tačiau „Amerika yra labai suinteresuota kuo greičiau tai išspręsti“.

VIDEO: D.Trumpas po nesėkmingų derybų su Kim Jong Unu: „Kartais reikia pasitraukti“

„Tikiuosi, kad artimiausiais mėnesiais mūsų lyderiai vėl susitiks..., kad galėtume atlikti reikšmingą pirmąjį žingsnį arba reikšmingą didelį žingsnį, (eidami) denuklearizacijos keliu“, – sakė jis radijui „WHP 580“, lankydamasis Pensilvanijos sostinėje Harisburge.

VIDEO: D. Trumpas išvyko iš Vietnamo be sutarties su Šiaurės Korėja

„Ir kai pagaliau Šiaurės Korėjos (sic) pusiasalis bus visiškai denuklearizuotas, kaip pasakė prezidentas Trumpas, Šiaurės Korėjos žmonių lauks šviesesnė ateitis. Sunku pasakyti, kada tai bus“, – kalbėjo jis.

VIDEO: D.Trumpas perspėja Šiaurės Korėją dėl įtariamo raketų objekto atstatymo: „labai, labai nusivylęs“

Per pirmąjį istorinį susitikimą 2018 metų birželį Singapūre tarp JAV ir Šiaurės Korėjos lyderių buvo pasirašytas aptakus dokumentas su „įsipareigojimu visiškai denuklearizacijai“, mainais į sankcijų Pchenjanui panaikinimą.

D.Trumpo ir Kim Jong Uno antrasis susitikimas Vietname buvo nutrauktas pirma laiko, Vašingtonui nepavykus įtikinti skurdžios ir izoliuotos šalies atsikratyti savo branduolinio arsenalo.

VIDEO: Šiaurės Korėjos žiniasklaidos reportažas apie D.Trumpo ir Kim Jong Uno susitikimą

Tačiau JAV lyderis sako, kad tebėra patenkintas Šiaurės Korėjos vadovu ir neseniai pasipriešino JAV sankcijų Pchenjanui sugriežtinimui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius