Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

M.Saakašvilis skelbia naujus planus – patarinėti V.Zelenskiui Kijeve

Ukrainos prezidento rinkimų baigties sulaukęs Sakartvelo eksprezidentas Michailas Saakašvilis imasi veiksmų. Jis paskelbė planuojantis grįžti į Ukrainą ir dirbti išrinktojo prezidento Volodymyro Zelenskio patarėju – tiesa, ar V.Zelenskio komandos planai tokie patys, nežinia, rašo „Emerging Europe“.
Michailas Saakašviis
Michailas Saakašviis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

M.Saakašvilis taip pat pareiškė ketinantis vėliau sugrįžti ir į Sakartvelą – šalį, kurios prezidentu nuo 2004 metų iki 2013-ųjų dirbo. Esą jis turi „didelių planų“ Sakartvele, kurį neva reikia gelbėti.

„Mano namai – Ukraina, bet išgelbėti Sakartvelą man yra svarbiausias tikslas. Tai nereiškia, kad neatvyksiu į Kijevą Aš tikrai atvyksiu į Ukrainą, o tada į Tbilisį“, – „Belsat“ teigė M.Saakašvilis.

Jis pridūrė šiuo metu „telkiantis“ visus emigravusius kartvelus: „Laukia didelis kongresas Miunchene, kur pradėsime Sakartvelo gelbėjimo procesą.“

Ukrainoje M.Saakašvilis jau dirbęs – 2015-2016 m. jis ėjo Odesos regiono gubernatoriaus pareigas. Bet vėliau jis susipyko su Ukrainos prezidentu Petro Porošenka, neteko ukrainietiško paso ir buvo išvarytas iš šalies.

Anksčiau šiais metais, dar per rinkimų kampaniją, V.Zelenskis yra pasakęs, kad laiko M.Saakašvilį „puikiu diplomatu“, galinčiu užimti svarbias pareigas Ukrainos vyriausybėje.

V.Zelenskis tada taip pat teigė, kad M.Saakašviliui turėtų būti grąžinta Ukrainos pilietybė.

Tokios pat nuomonės, beje, laikosi ir Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas. Jis balandžio pabaigoje paragino V.Zelenskį grąžinti M.Saakašviliui ukrainietišką pasą.

„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Volodymyras Zelenskis
„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Volodymyras Zelenskis

M.Saakašvilis tada sureagavo piktai ir feisbuke parašė: „Putinas yra naujai sukurtas trolis. Mes patys išspręsime reikalus su ukrainiečiais.“

Šiuo metu M.Saakašvilis neturi oficialių namų ir yra priverstas gyventi be paso. Jis negali sugrįžti į Sakartvelą dėl ten jo laukiančių kaltinimų.

Ukrainos valstybinė sienos apsaugos tarnyba neseniai irgi skelbė, kad teisinio pagrindo įleisti M.Saakašvilį į šalį nėra – bent jau iki 2021 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius