Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Madrido meru išrinktas ultradešiniųjų remiamas konservatorius

Madrido merijoje politinių jėgų pusiausvyra šeštadienį pakrypo dešinėn – miesto administracijos vadovu buvo išrinktas konservatyviosios partijos kandidatas, paremtas naujai iškilusio kraštutinių dešiniųjų judėjimo „Vox“.
Jose Luisas Martinezas Almeida
Jose Luisas Martinezas Almeida / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Ispanija Madridas

Šis žingsnis sukėlė susirūpinimą Ispanijoje.

Praėjus trims savaitėms po Ispanijos savivaldos rinkimų ir derybų maratono Liaudies partijos (PP) kandidatas Jose Luisas Martinezas Almeida buvo išrinktas meru, savo balsais prisidėjus centro dešiniosios partijos „Ciudadanos“ ir „Vox“ tarybos nariams.

Per balsavimą merijoje J.L.Martinezą Almeidą parėmė daugiau kaip 30 tarybos narių. Taigi, jį palaikančių balsų buvo daugiau negu reikalinga absoliuti dauguma.

J.L.Martinezas Almeidas pakeis buvusią teisėją Manuelą Carmeną, 2015 metais išrinktą kairiosios piliečių platformos.

PP vadovaus Ispanijos sostinei koalicijoje su „Ciudadanos“, užsitikrinusiai „Vox“ palaikymą.

Panaši trijų partijų schema susiformavo dar mažiausiai viename Ispanijos mieste, kraštutiniams dešiniesiems, dar prieš metus buvusius didžiosios politikos paraštėse, sėkmingai pasirodžius visoje šalyje.

Po balsavimo Madride Socialistų partijos kandidatas Pepu Hernandezas pasmerkė PP ir „Ciudadanos“ už meilikavimą „Vox“.

„Mūsų apgailestavimus girdėsit tiek, kiek reikės – dėl fakto, kad nusprendėte suteikti tokiai jėgai kaip „Vox“ galimybę spręsti ir kelti sąlygas dėl svarbiausio Ispanijos ir vieno svarbiausių pasaulio miestų valdymo“, – kalbėjo jis.

PP ir „Ciudadanos“ sudarė 80 punktų koalicijos susitarimą, kaip bus valdoma sostinė.

Vienas iš punktų ragina iš naujo svarstyti M.Carmenos projektą „Madrid Central“, turintį apriboti eismą sostinės centre.

Tikėtasi, kad įgyvendinus šį išmetamų dujų kiekį pavyks sumažinti 40 proc. ir paskatinti žmones naudotis viešuoju transportu arba dviračiais. Tuo tarpu motorinėms transporto priemonėms turėtų būti uždrausta įvažiuoti į Madrido centrą, o šį draudimą pažeidusiems vairuotojams – taikomos baudos.

PP ir „Ciudadanos“ susitarė paskelbti „moratoriumą baudų įvedimui“ nuo liepos 1-osios, kol naujoji schema bus iš naujo išnagrinėta.

Tuo metu Barselonoje kraštutinių kairiųjų merė Ada Colau (Ada Kolau) vėliau šeštadienį tikriausiai bus perrinkta padedant socialistams ir grupei, vadovaujamai buvusio Prancūzijos premjero Manuelio Vallso atsisakiusio bendradarbiauti su „Vox“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius