Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Malaizijoje kovotojai buvo nusitaikę į musulmonus papiktinusią alaus šventę

Malaizijos policijos pareigūnai ketvirtadienį pranešė, kad kovotojai buvo nusitaikę į alaus festivalį sostinėje Kvala Lumpūre, kuris buvo atšauktas po griežtų islamo šalininkų protestų.
Alus
Alus/Asociatyvinė nuotr. / Vida Press nuotr.

„Better Beer Festival“ (angl. Geresnio alaus festivalis) turėjo vykti spalio 6-7 dienomis viename Kvala Lumpūro priemiesčio prekybos centre. Tačiau šią savaitę šventė buvo atšaukta, įtakingai Malaizijos islamo partijai (PAS) įspėjus, kad dėl jos sostinė gali pavirsti „didžiausiu Azijos blogio centu“.

Festivalį atšaukusi polietninės Malaizijos valdžia sulaukė kritikos ir kaltinimų, kad lankstosi griežtos islamo linijos šalininkams, kurių didėjanti įtaka kelia visuomenės nerimą.

Tačiau nacionalinės policijos vadovas Mohamads Fuzi Harunas pranešė, kad pareigūnai gavo informacijos apie kovotojų planus „sabotuoti“ penkis metus iš eilės vykusį festivalį, nes jis „prieštarauja jų kovai“.

Kai kurios grupuotės ketino „sukelti chaosą“ alaus festivalio metu, sakė jis, tačiau nepatikslino, kurios konkrečiai kovotojų grupės nusitaikė į festivalio dalyvius.

„Siekiant išvengti bet kokių nekontroliuojamų incidentų, policija ėmėsi prevencinių veiksmų ir pasisakė prieš šio festivalio organizavimą“, – sakoma pareiškime.

Musulmoniškoje Malaizijoje didesnės kinų ir indų etninės mažumos vartoja alkoholį, tačiau daugėja politikų ir griežtų islamo šalininkų, kurie protestuoja prieš tokią veiklą ir renginius, kurie, jų nuomone, nusižengia islamui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius