Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Malio chunta: buvęs prezidentas nuskraidintas į JAE gydyti

Praėjusį mėnesį per kariškių perversmą nušalintas Malio prezidentas Ibrahimas Boubacaras Keita buvo nuskraidintas į Jungtinius Arabų Emyratus (JAE) gydyti, šeštadienį paskelbė naujoji chunta.
Ibrahimas Boubacaras Keita
Ibrahimas Boubacaras Keita / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Afrika Malis

Šeima ir šaltiniai oro uoste patvirtino, kad I.B.Keita šeštadienį vakare išskrido iš šalies. Ketvirtadienį jis išėjo iš ligoninės Malyje, kur po mikroinsulto gydėsi dvi dienas.

Praėjusį mėnesį po vis stiprėjusių masinių protestų grupelė sukilusių karininkų sulaikė I.B.Keitą ir pasiskelbė šalies valdžia.

Perversmas sukrėtė Malio kaimynus Vakarų Afrikoje ir buvusią kolonijinę valdytoją Prancūziją, taip pat padidino nuogąstavimus dėl stabilumo šalyje, kurią jau ir taip kamuoja islamistų sukilimas, etninis smurtas ir ekonominės negandos.

Karinė chunta pažadėjo pasitraukti po neapibrėžtos trukmės pereinamojo laikotarpio, tačiau Malio kaimynai ir Prancūzija, nuogąstaujantys, kad krizė gali paveikti kaimynines valstybes, pareikalavo greitai perduoti valdžią civiliams.

Spaudžiami kaimyninių šalių, Malį valdantys kariškiai šeštadienį, praėjus beveik trims savaitėms po karinio perversmo, pradėjo derybas su opozicijos grupėmis dėl pažadėto valdžios perdavimo civiliams.

Tuo tarpu Prancūzijos prezidentūra paskelbė, kad šeštadienį Malyje žuvo du prancūzų kariai, dalyvavę kovos su džihadistais operacijoje „Barkhane“ („Barchanas“).

Jų šarvuota transporto priemonė užvažiavo ant savadarbio sprogstamojo užtaiso Tesalito provincijoje Kidalio regione šalies šiaurės rytuose. Trečias karys per sprogimą buvo sužeistas.

Nuo 2013 metų konfliktų alinamame Sachelio regione jau žuvo 45 prancūzų kariai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius