Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Malšinti banditų konfliktą Luhanske pasišovė Josifas Kobzonas

Apsišaukėliškoje Luhansko liaudies respublikoje (LLR) dėl valdžios nesutariančius Igorį Plotnickį ir Igorį Kornetą sutaikyti pabandys garsus Rusijos atlikėjas Josifas Kobzonas, kuris tai atskleidė laikraščiui „Komsomolskaja pravda“.
Josifas Kobzonas
Josifas Kobzonas / „Scanpix“ nuotr.

Donecke prieš 80 metų gimęs J.Kobzonas Rusijoje yra žinomas kaip aistringas Krymo aneksijos, kuri įvyko 2014-aisiais, šalininkas. Jis taip pat remia separatistus Donbase – J.Kobzonui netgi suteiktas Rusijos „garbės konsulo“ Donecke titulas.

Dabar dainininkas pasišovė pabandyti numalšinti aistras vadinamojoje LLR, kur, regis, „vidaus reikalų ministras“ I.Kornetas sukilo prieš įsaką jį atleisti pasirašiusį „respublikos“ vadovą I.Plotnickį.

Luhansko centre antradienį pasirodė ginkluoti „Vidaus reikalų ministerijos“ pareigūnai, pavaldūs I.Kornetui, kiek vėliau iš Donecko į Luhanską atvyko ir kaimyninės „respublikos“ specialiosios pajėgos, karinė technika.

„Manau, kad ši konfrontacija daro nepataisomą žalą mūsų tautiečiams Donbase, nes ji meta šešėlį ant liaudies judėjimo, ant suverenumo, Jei nesugebame susitarti savo respublikoje, kaip tuomet į mus žiūrės Ukraina, Rusija, Amerika? Tai nerimta“, – kalbėjo J.Kobzonas.

Jis teigė jau kreipęsis į Donecko separatistų vadovą Aleksandrą Zacharčenką, per šį konfliktą, atrodo, stojusį į I.Korneto pusę, kurį paragino pakvieti tiek I.Plotnickį, tiek I.Kornetą į Donecką: „Ir aš nuskrisiu. Susėsim ir pakalbėsim, ką galima ir reikia padaryti.“

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Igoris Plotnickis ir Aleksandras Zacharčenka
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Igoris Plotnickis ir Aleksandras Zacharčenka

Rusijos Valstybės Dūmos deputatas J.Kobzonas esą jau susisiekė su Donecko bendruomenės fondo atstovu Aleksandru Ferbertu. Būtent jis pirmiausiai vyks į Donecką, kur pakalbės su A.Zacharčenka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius