Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Malyje paleisti prancūzų ir italų įkaitai, vietos aukšto rango politikas

Pagyvenusi prancūzų humanitarinės pagalbos darbuotoja ir Malio aukšto rango politikas, kuriuos paleido Malio džihadistai, atskrido į sostinę Bamaką ir emocingai susitiko su artimaisiais.
Sophie Petronin
Sophie Petronin / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Apie 75 metų prancūzės Sophie Petronin, maliečių politiko Soumailo Cisse ir dviejų Italijos piliečių paleidimą Malis paskelbė ketvirtadienį.

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas išreiškė „didžiulį palengvėjimą“ dėl S.Petronin paleidimo ir penktadienį tviteryje parašė, kad sutiks ją Prancūzijoje.

Socialiniuose tinkluose paskelbtame vaizdo įraše matyti iš lėktuvo Bamake išlipanti silpna, baltais drabužiais vilkinti S.Petronin, kuri buvo paskutinė pasaulyje įkaite laikyta Prancūzijos pilietė. Moterį pasitiko jos sūnus.

Po jos išlipo taip pat baltai vilkėjęs 70-metis S.Cisse, kurį taip pat apkabino artimieji. Vėliau prie politiko namų jį sveikino susirinkusi minia.

E.Macronas savo tviterio žinutėje pakartojo, kad remia Malio kovą su islamistų sukilėliais.

Naujienos apie įkaitų paleidimą pasirodė Malio vyriausybei savaitgalį paleidus daugiau kaip 100 kalinių. Tuomet pradėta spėlioti apie apsikeitimą belaisviais.

Premjero biuras ketvirtadienį netikėtai taip pat paskelbė, kad buvo paleisti du italai, Nicola Chiacchio ir Pieras Luigi Maccalli.

Kol kas neaišku, ar šie italai atskrido į Bamaką tuo pačiu lėktuvu.

S.Petronin buvo pagrobta 2016-ųjų gruodžio 24 dieną šiauriniame Gao mieste, kur vadovavo pagalbos skurstantiems vaikams organizacijai.

S.Cisse yra buvęs Malio opozicijos lyderis, tris kartus kandidatavęs į prezidentus. Jis buvo pagrobtas kovo 25 dieną, kai prieš parlamento rinkimus vykdė agitaciją gimtajame Niafunkės regione.

Kunigas P.L.Maccalli kaimyniniame Nigeryje buvo pagrobtas 2018 metais. N.Chiacchio Malio šiaurėje dingo pernai, vienas pats keliaudamas dviračiu, pranešė Italijos žiniasklaida.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius