-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 10 02 /14:37

Marselio atakos įtariamasis prieš išpuolį buvo paleistas iš areštinės, ryšio tarp jo ir IS kol kas nerasta

Prancūzijos uostamiesčio Marselio pagrindinėje geležinkelio stotyje sekmadienį surengtos atakos, pareikalavusios dviejų moterų gyvybių, įtariamasis šio išpuolio išvakarėse buvo paleistas iš areštinės, pirmadienį pranešė prancūzų pareigūnai.
Teroro išpuolis prie Marselio traukinių stoties
Teroro išpuolis prie Marselio traukinių stoties / „Scanpix“/AP nuotr.

Už tą ataką atsakomybę prisiėmė džihadistų judėjimas „Islamo valstybė“ (IS).

Policija pirmadienį nurodė, kad tas vyras neturėjo leidimo gyventi Prancūzijoje. Šeštadienį jis buvo suimtas už vagystę iš parduotuvės Liono regione, bet vėliau buvo paleistas. Pasak pareigūnų, įtariamojo nebuvo šalies stebimų ekstremistų sąraše.

Įtariamojo, kurį sekmadienį nukovė pareigūnai, tapatybė buvo nustatyta pagal jo pirštų antspaudus. Prancūzijos žiniasklaida pranešė, kad jis naudojosi keliais skirtingais asmens dokumentais.

Pranešama, kad per ataką buvo nužudytos dvi 17 ir 21 metų pusseserės, pranešė pareigūnai iš policijos ir teismo, norėję likti anonimais dėl tebesitęsiančio tyrimo.

Kitas šaltinis teigė, kad Marselyje peiliu ginkluoto užpuoliko praeitą savaitgalį įvykdytą išpuolį tiriantys prancūzų tyrėjai kol kas nerado sąsajų tarp to vyro ir džihadistų grupuotės „Islamo valstybė“ (IS), naujienų agentūrai AFP sakė vienas tyrimui artimas šaltinis.

Be to, išpuolį tiriantys prancūzų tyrėjai kol kas nerado sąsajų tarp to vyro ir džihadistų grupuotės „Islamo valstybė“ (IS), naujienų agentūrai AFP sakė vienas tyrimui artimas šaltinis.

Propagandinė IS naujienų agentūra „Amaq“ vėlyvą sekmadienį paskelbė, kad dvi moteris uostamiesčio pagrindinėje traukinių stotyje nužudęs vyras buvo „Islamo valstybės“ karys“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius