-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Maryja Kalesnikava: deportuoti į Ukrainą bandę pareigūnai grasino mane nužudyti

Baltarusijos opozicinės Koordinacinės tarybos prezidiumo narė Maryja Kalesnikava tikina, kad anksčiau šią savaitę ją į Ukrainą bandę deportuoti saugumo pareigūnai užmovė maišą jai ant galvos ir grasino nužudyti, perdavė opozicionierės advokatas. Pasak jo, M.Kalesnikava reikalauja iškelti baudžiamąją bylą jai spaudimą dariusiems pareigūnams.
Maryja Kalesnikava
Maryja Kalesnikava / AFP/„Scanpix“ nuotr.

M.Kalesnikava tikina nuoširdžiai bijojusi dėl savo gyvybės.

„Buvo pasakyta, kad jei savanoriškai neišvyksiu iš Baltarusijos Respublikos, vis tiek būsiu išvežta – gyva arba dalimis. Jie taip pat grasino mane įkalinti 25 metams“, – M.Kalesnikavos žodžius perduoda advokatas.

Anksčiau šią savaitę M.Kalesnikavą bandyta jėga išvežti į Ukrainą. Siekdama išvengti deportacijos ji pasienyje suplėšė savo pasą. Pareigūnai teigia, esą M.Kalesnikava ir dar du Koordinacinės tarybos nariai bandė nelegaliai kirsti sieną.

VIDEO: Paviešintas vaizdo įrašas, kuriame, kaip teigiama, užfiksuota M.Kalesnikava kertanti Baltarusijos ir Ukrainos sieną
VIDEO: Pamatykite, kaip atrodė savaitgalis Baltarusijoje: susirinko bene didžiausia minia nuo pat protestų pradžios

Pasak M.Kalesnikavos advokato, opozicionierė reikalauja Tyrimų komiteto pradėti baudžiamąją bylą prieš KGB ir Kovos su organizuotu nusikalstumamu ir korupcija direktorato pareigūnus, sulaikymo metu grasinusius jai mirtimi, rašo tut.by.

M.Kalesnikava nurodo vardus ir pareigas konkrečių asmenų, kurie darė jau psichologinį spaudimą.

M.Kalesnikava dingo pirmadienį ryte – kaukėti vyrai miesto centre ją įsodino į autobusiuką ir išsivežė nežinoma kryptimi. Šiuo metu ji laikoma izoliatoriuje Minske.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius