Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Maskva šaiposi iš Th.May bandymo pažaboti pinigų plovimą Londono „skalbykloje“

Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovė Marija Zacharova trečiadienį šaipėsi iš britų ministrės pirmininkės Theresos May pažado po buvusio rusų šnipo užpuolimo imtis veiksmų dėl nusikalstamumo bei korupcijos ir pavadino Londoną nusikaltėlius priglaudžiančiu pinigų plovimo centru.
Marija Zacharova
Marija Zacharova / „Scanpix“/„RIA Novosti“ nuotr.

М.Zacharova pavadino Didžiosios Britanijos vyriausybę melagiais, nes Londonas nenagrinėjo dešimčių Maskvos prašymų perduoti Britanijos teritorijoje gyvenančius nusikaltėlius ir žudikus.

„Sunku sugalvoti didesnę skalbyklą pinigų plovimui už Londoną“, – per valstybinės televizijos „Rossija 1“ pokalbių laidą pareiškė M.Zacharova.

„O ar žinote, kiek rusų laukiame iš Londono pagal oficialius prašymus? Daugiau kaip 40 žmonių, tarp kurių yra ne tik žmonės, atvežę nešvarius pinigus, ... bet (ir) žudikai maniakai“, – sakė M.Zacharova. Pasak jos, tuos žmones Britanija priėmė ir net suteikė jiems prieglobstį.

„O dabar jie sako mums, kad įstatymą pažeidę žmonės Britanijoje nelaukiami?“ – klausė URM atstovė. Nė vieno iš šių asmenų vardo ji nenurodė.

Th.May trečiadienį sakė, kad Britanijai reaguojant į buvusio dvigubo agento Sergejaus Skripalio apnuodijimą Sovietų Sąjungoje sukurta nervus paralyžiuojančia medžiaga, Londonas tikrins lankytojus, kurie galėtų būti įsitraukę į šaliai žalingą veiklą.

Pasak ministrės pirmininkės, teisėsaugos institucijos veiks „prieš stambius nusikaltėlius ir korumpuotą elitą“.

„Nėra jiems vietos, nei jų pinigams, mūsų šalyje“, – perspėjo Th.May.

„Šie žmonės yra melagiai, – pareiškė M. Zacharova, turėdama omenyje Britanijos pareigūnus. – Jie sako, kad nepriima nešvarių pinigų, ir tuo pačiu metu negali perduoti mums 40 žmonių, kuriems ne tik kad iškeltos bylos – kurie yra žudikai.“

Th.May trečiadienį paskelbė, kad Londonas taip pat išsiųs 23 rusų diplomatus ir sustabdys kontaktus su Rusija aukštu lygiu, įskaitant kontaktus dėl pasaulio futbolo čempionato.

M.Zacharova šaipėsi ir iš šių priemonių.

„Karališkoji šeima neatvyks. Nežinau, kaip ištverti, turime tai iškęsti. Kažkaip turime tai drąsiai iškęsti“, – kikenantiems laidos vedėjams pasakė ji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius