-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Maskva sako smogusi Ukrainos kariškių mokymo centrams

Rusija sekmadienį paskelbė, kad jos pajėgos smogė trims kariškių mokymo centrams Ukrainos šiaurėje ir vakaruose, įskaitant vieną centrą netoli Lenkijos sienos.
Karas Ukrainoje. Rusijos kariai Mariupolyje
Karas Ukrainoje. Rusijos kariai Mariupolyje / „Scanpix“/AP nuotr.

Smūgiai suduoti „Rusijos aerokosminių pajėgų didelio tikslumo ginklais ir raketomis „Kalibr“, sakoma rusų Gynybos ministerijos atstovo Igorio Konašenkovo pareiškime.

Tarp taikinių buvo Ukrainos pajėgų mokymo centras Lvivo srities Staryčių rajone, maždaug 30 km nuo sienos su NATO nare Lenkija. Kiti du atakuoti centrai yra centrinėje Žytomyro srityje ir šiaurinėje Černihivo srityje.

I.Konašenkovas nesakė, kada ir iš kur buvo paleistos raketos, tačiau Kyjivas šeštadienį paskelbė, kad Rusija sudavė smūgių iš Baltarusijos teritorijos. Maskva šio pareiškimo nekomentavo.

Po šių smūgių kelios ukrainiečių brigados „visiškai prarado kovinius pajėgumus“, sakė I.Konašenkovas ir pridūrė, kad „planai dislokuoti jas kovos veiksmų zonose buvo sužlugdyti“.

Smūgiai priminė, kad Rusija gali smogti bet kuriai Ukrainos vietai, net jei pagrindinės operacijos dabar yra sutelktos Ukrainos rytuose ir pietuose.

Ukrainiečių pareigūnai pranešė, kad rusai sekmadienį ryte smogė Kyjivui, bet I.Konašenkovas savo pareiškime apie tai neužsiminė.

JAV prezidentas Joe Bidenas sekmadienį per Didžiojo septyneto (G-7) viršūnių susitikimą Vokietijoje vėliausius rusų smūgius Ukrainos sostinei pavadino barbariškumu.

„Dar daugiau jų barbariškumo“, – sakė J.Bidenas reporteriams per Bavarijos Alpėse vykstantį viršūnių susitikimą, paprašytas pakomentuoti Rusijos raketų smūgius gyvenamajam pastatui.

Rusija minimus smūgius sudavė sekmadienį Vokietijoje prasidedant G-7 viršūnių susitikimui, prieš birželio 28–30 dienomis Madride vyksiantį NATO susitikimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius