Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 10 31

Maskvietis profesorius: Rusijos nacionaline idėja jau tapo visiškas cinizmas

Maskvos aukštesniosios ekonomikos mokyklos profesorius Sergejus Medvedevas savo knygoje „Rusiškojo leviatano sugrįžimas“, pernai gavusioje prestižinę Puškino namų premiją, nevyniojo žodžių į vatą. Nevynioja ir dabar, atvykęs į Lietuvą. Interviu 15min jis teigė, kad begalinio cinizmo užvaldyta Rusija jau kovoja Trečiajame pasauliniame kare – su koronavirusu. Ir jį pralaimi.
Sergejus Medvedevas
Sergejus Medvedevas / „Facebook“ nuotr.

„Kaip sakoma Rusijoje, per dešimt metų viskas pasikeičia, bet per šimtmetį nepasikeičia niekas“, – taip liūdnai juokavo į Vilnių atvykęs S.Medvedevas.

Čia jis dalyvavo tarptautinėje konferencijoje „Lietuvos ir Rusijos diplomatinių santykių 30-metis. Ar geri kaimyniniai santykiai galimi?“

Optimizmu profesorius, švelniai tariant, nespinduliuoja. Nors jis 15min pripažino turintis svajonę, kad Rusija ilgainiui atsisakys absurdo imperijos įvaizdžio ir taps normalia „tautine valstybe“, S.Medvedevas taip pat pridūrė: „Čia reikia kalbėti ne apie režimą, bet ir apie žmones. O dabar man susidaro, kad visiems viskas nusispjauti.“

„Lietuva liko kelyje, kuriuo pradėjo eiti po 1991-ųjų, o Rusijos eksperimentas su demokratija greitai baigėsi. Sugrįžta net ne į šiaip Sovietų Sąjungą, o į 1945-1953 metų sovietmetį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius