-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Maskvoje mirė milijonus Sovietų Sąjungos piliečių iš televizoriaus ekrano gydęs Allanas Čumakas

Maskvoje eidamas 83-uosius metus pirmadienį mirė Allanas Čumakas, kuris prieš keletą dešimtmečių buvo tikra legenda. Ekstrasensiniais sugebėjimais gyręsis A.Čumakas labiausiai išgarsėjo, kai pradėjo žmones neva gydyti televizijos pagalba, o jo nurodymų prie televizoriaus ekranų klausėsi milijonai žmonių.
Temos: 2 Rusija Mirtis

Apie A.Čumako mirtį televizijai RBK pranešė jo žmona Liudmila. Ji nenurodė mirties priežasties.

Portalas newsru.com primena, kad A.Čumakas buvo vienas pirmųjų „sovietinių magų“. Jis išgarsėjo vienu metu su kitu „magu“ Anatolijumi Kašpirovskiu.

Medikų ir mokslininkų bendruomenė ne kartą viešai įspėjo, jog nėra jokio „Čumako efekto“, taip pat nėra nė vieno patvirtinto išgijimo fakto.

Nuo 1980 m. pabaigos iki 1990 m. pradžios A.Čumakas „įkraudavo“ gydomąja energija vandens talpas, kurias jo gerbėjai laikydavo priešais televizorių ekranus.

A.Čumakas mokykloje daugiau dėmesio skyrė ne įprastiems mokslams, o astronomijai, itin domėjosi kosmosu. Pagal išsilavinimą jis buvo žurnalistas ir treneris, dirbo žurnalistinį ir pedagoginį darbą. A.Čumakas pasakojo, kad ekstrasensines savybes savyje atrado būdamas 42 metų, tuomet, kai rengė šarlatanus demaskuojančius straipsnius. Jis teigė pradėjęs matyti žmonių auras ir suprato, jog jo misija – gydyti žmones. A.Čumakas metė darbą televizijoje ir pradėjo priiminėti pacientus.

1989 m. jį pakvietė į televiziją, kad pademonstruotų savo sugebėjimus televizijos žiūrovams. A.Čumakas pranešdavo, nuo kokios ligos gydys, o prie televizorių susėdusiems žiūrovams liepdavo atsipalaiduoti ir užsimerkti. Ekstrasensas televizoriaus ekrane šnibždėdavo kažkokius žodžius ir darydavo judesius rankomis. Jis per atstumą taip pat „įkraudavo“ vandenį, kurį vėliau reikėdavo gerti. Vėliau kai kurie laikraščiai spausdindavo „įkrautas“ A.Čumako nuotraukas, kurias reikėdavo pridėti prie ligos paliestų kūno dalių. Tokias nuotraukas taip pat kabindavo ant sienų virš lovos, o prie jų taip pat padėdavo vandens talpas, kurias „įkraudavo“ teigiama energija net ekstrasenso nuotraukos.

Nuotr. iš Vikipedijos/Allanas Čumakas
Nuotr. iš Vikipedijos/Allanas Čumakas

Netrukus į televiziją pradėjo plūsti laiškai žmonių, kurie teigė išgiję po A.Čumako seansų. Esą po kelių mėnesių seansų tokių laiškų jau buvo milijonai. A.Čumako seansus transliavo net pagrindinis televizijos kanalas, kuris buvo matomas visoje Sovietų Sąjungoje.

Nepaisant to, medikų ir mokslininkų bendruomenė ne kartą viešai įspėjo, jog nėra jokio „Čumako efekto“, taip pat nėra nė vieno patvirtinto išgijimo fakto. Galiausiai Rusijos sveikatos apsaugos ministerija išleido įsakymą, kuriuo A.Čumako ir kitų panašių veikėjų veikla buvo oficialiai uždrausta.

Praradęs galimybę „gydyti“ per televiziją A.Čumakas bandė pradėti politiko karjerą, tačiau rinkimai į Valstybės dūmą 2000 m. jam buvo nesėkmingi. Vėliau jis parašė tris knygas apie savo „gydymo“ metodus, įkūrė savo interneto svetainę, turėjo savo kanalą „YouTube“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius