-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Maskvoje nužudyti du jėzuitų ordino nariai

Maskvos centre savo bute buvo nužudyti du jėzuitų ordino nariai, pranešė šaltiniai Rusijos sostinės teisėsaugos institucijose.
Raudonoji aikštė
Raudonoji aikštė / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Ordinas Maskva

Antradienį vakare į Rusijos sostinės miliciją kreipėsi Katalikų Bažnyčios Nepriklausomojo Rusijos regiono Jėzaus draugijos vyriausiasis buhalteris ir pranešė, kad bute adresu Petrovkos gatvė 19- 5, kuris yra šios religinės organizacijos nuosavybė, rado dviejų nužudytų jėzuitų kūnus.

Šaltinis pranešė, jog atvykę į įvykio vietą operatyviniai darbuotojai ir ekspertai nustatė, kad abu žuvusieji – provinciolas Ottas Messmeris ir kolumbietis Victoras Betancourtas – mirė nuo kaukolės ir smegenų sužeidimų. Ekspertų nuomone, mirtis juos ištiko prieš daugiau kaip parą. Tuo metu, kai buvo rasti kūnai, buto durys buvo atviros.

„Tyrėjai aiškinasi visas galimas įvykio versijas, taip pat ir buitinę, nes kambaryje rasti vaišių pėdsakai“, – pažymima Tyrimo komiteto prie Rusijos prokuratūros pranešime.

Tačiau pareigūnai pažymi, kad informacijos, kad iš buto dingo kokios nors vertybės, kol kas nėra.

„Jie neatsakinėjo į telefono skambučius, tad broliai iš jų ordino nuvyko į jų butą ir rado juos negyvus“, – sakė Rusijos katalikų vyskupų konferencijos generalinis sekretorius Igoris Kovalevskis.

Pasak pasirodžiusių pranešimų, vienuolius užpuolė du į jų butą įsibrovę asmenys. Vienas liudininkas sakė, kad juos nužudė ispaniškos išvaizdos vyriškis, kuriam galėjo būti maždaug keturiasdešimt metų.

Tėvas Otto, Rusijos pilietis, gimęs 1961 metų liepos 14 dieną Karagandoje daugiavaikėje vokiečių katalikų šeimoje. Į Jėzaus draugiją jis įstojo 1982 metų rugsėjo 1 dieną Vilniuje, o į kunigus buvo įšventintas 1988 metų gegužės 28 dieną. Nuo 2002 metų jis buvo Nepriklausomojo Rusijos regiono Jėzaus draugijos provincijolas.

Tėvas Victoras, Ekvadoro pilietis, gimė 1966 metų liepos 7 dieną. Įstojo į Jėzaus draugiją 1984 metų rugsėjo 14 dieną. Po mokslų Argentinoje ir Vokietijoje nuo 2001 metų dirbo Rusijoje. Rengė kandidatus į Jėzaus draugiją, o nuo 2008 metų buvo jėzuitų atstovas prie Šv.Tomo filosofijos, teologijos ir istorijos instituto Maskvoje.

Abu dvasininkai, kaip pažymi jų vienuolijos broliai, teikė aktyvią ganytojišką pagalbą Šv.Liudviko bažnyčios Maskvoje.

Katalikų arkivyskupijos Maskvoje vadovas arkivyskupas Paolo Pezzi patvirtino, kad buvo nužudyti du katalikų vienuoliai.

Trečiadienį 18 valandą Nekaltojo Prasidėjimo katedroje Maskvoje jis aukos gedulingas mišias už nužudytus jėzuitus, pranešė Rusijos katalikų vyskupų konferencijos sekretoriatas.

„Katalikų Bažnyčia patyrė didelę netektį. Žuvo tikinčiųjų mylimi uolūs ganytojai. Bažnyčia meldžia Dievo gailestingumo, kad priimtų nužudytųjų jėzuitų Victoro ir Otto sielas į teisiųjų bendriją ir dovanotų jiems Dangaus Karalystę“, – sakoma oficialiame Konferencijos pranešime.

„Bažnyčia tikisi, kad Rusijos teisėsaugos institucijos sugebės surasti nusikaltėlius, o teismas ir visuomenė duos jų piktadarybėms objektyvų juridinį ir moralinį įvertinimą“, – pažymima jame.

Nepriklausomojo Rusijos regiono Jėzaus draugija buvo oficialiai įregistruota 1992 metais. Ji užsiima šviečiamąja ir misionieriška veikla Nepriklausomų Valstybių Sandraugos teritorijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius