-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Maskvos centre nušautas advokatas, mirė su juo buvusi žurnalistė

Maskvos centre pirmadienį vidury dienos nušautas Kungajevų šeimos advokatas Stanislavas Markelovas, pranešė Maskvos tyrimų komiteto vadovas Anatolijus Bagmetas.
Ginklas
Ginklas / Photos.com nuotr.
Temos: 2 Advokatas Maskva

„Iš tikrųjų, maždaug prieš valandą Vozdviženkoje nušautas S.Markelovas – Elzos Kungajevos šeimos advokatas“, – sakė jis.

Anot jo, kartu su nušautuoju advokatu buvo mergina, kuri buvo sužeista ir sunkios būklės nuvežta į ligoninę.

Pasak šaltinio Rusijos sostinės teisėsaugoje, S.Markelovas nušautas šūviu į galvą iš pistoleto su duslintuvu. Pareigūnas dar pridūrė, kad su S.Markelovu buvo „Novaja gazeta“ žurnalistė Anastasija Baburova, kuri sunkiai sužeista į galvą, ir Pirogovo ligoninėje gydytojai kovoja už jos gyvybę.

A.Baburova rašė apie buvusio rusų pulkininko Jurijaus Budanovo teismo procesą ir Kungajevų šeimos likimą. J.Budanovas už Čečėnijos pilietės Elzos Kungajevos nužudymą buvo nuteistas ir atliko bausmę kalėjime.

J.Budanovas, nuteistas už merginos pagrobimą ir nužudymą Čečėnijoje, sausio 15 dieną, remdamasis sprendimu pirma laiko lygtinai paleisti į laisvę, išėjo iš 3-čiosios Dimitrovgrado kolonijos (Uljanovsko sritis).

Čečėnijos ombudsmenas Nurdis Nuchažijevas S.Markelovo žmogžudystę vadina atviru „karo partijos“ iššūkiu demokratinei Rusijai.

„Aš esu šoko būsenos. Aš gerai pažinojau Stanislavą Markelovą. Jo nužudymą aš priimu kaip įžūlų atvirą „karo partijos“ iššūkį demokratinei Rusijai. Šiandien šios jėgos metė iššūkį, net nesistengdamos pavaizduoti, jog neprisidėjo prie šio sunkaus nusikaltimo“, – sakė N.Nuchažijevas.

„Neabejotinai ši įžūli žmogžudystė susijusi su S.Markelovo advokato veikla ginant Kungajevų šeimą, taip pat su jo požiūriu į karo nusikaltimus Čečėnijos respublikoje“, – pabrėžė jis.

„Tai susiję su jo visiškai teisingu ir griežtu pilietiniu požiūriu į karo nusikaltimus, padarytus Čečėnijos respublikoje kariškių, ir pirmiausia, Jurijaus Budanovo“, – kalbėjo Čečėnijos ombudsmenas.

Atnaujinta 20.40 val.: Per užpuolimą kartu su advokatu S.Markelovu buvusi žurnalistė A.Baburovos medikams išgelbėti nepavyko. Mergina mirė ligoninėje, neatgavusi sąmonės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius