-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Maskvos centre sulaikyti dar trys piketavę žurnalistai

Nepriklausomo rusų radijo „Echo Moskvy“ vyriausiojo redaktoriaus pavaduotoja Tatjana Felgenhauer, radijo stoties vedėjas Aleksandas Ploščiovas ir ledinio „Mediazona“ vyriausiasis redaktorius Sergejus Smirnovas buvo sulaikyti prie Rusijos vidaus reikalų ministerijos (VRM) pastato, kur piketu norėjo palaikyti žurnalistą Ilją Azarą, kuriam buvo skirta 15 parų administracinio arešto .
Tatjana Felgenhauer
Tatjana Felgenhauer / „Scanpix“ nuotr.

„Mūsų darbuotojai Tatjana Felgenhauer ir Aleksandras Ploščiovas buvo sulaikyti. Jie ėjo į piketą, kad palaikytų Iljos Azaro teisę rengti vieno žmogaus piketą. Iljai šiandien skyrė 15 parų (arešto), – pareiškė „Echo Moskvy“ vyriausiasis redaktorius Aleksejus Vendiktovas.

Jis pridūrė, kad planuoja susisiekti su teisininkais.

Prie VRM pastato taip pat sulaikytas „Mediazona“ vyriausiasis redaktorius Sergejus Smirnovas.

Rusijos opozicijos laikraščio „Novaja gazeta“ žurnalistas I. Azaras buvo suimtas gegužės 26 dieną prie VRM pastato Maskvos centre. Surengęs vieno žmogaus piketą jis norėjo išreikšti paramą areštuotam projekto „Policijos ombudsmenas“ įkūrėjui Vladimirui Voroncovui.

Maskvos Tverės rajono teismas ketvirtadienį pripažino I. Aznarą kaltu dėl nustatytos susirinkimų organizavimo ar vykdymo tvarkos pažeidimo ir skyrė jam 15 parų arešto bausmę. Žurnalistui taip pat skirta administracinė bauda už Maskvos norminių teisės aktų, susijusių su padidintos parengties režimo užtikrinimu, pažeidimą.

Gegužės 8 dieną Maskvos Tverės rajono teismas areštavo V.Voroncovą, buvusį VRM darbuotoją, įkūrusį projektą „Policijos ombudsmenas“, skirtą teisėsaugos darbuotojų teisėms ginti.

Jam pateiktas kaltinimas asmenų grupės vykdytu turto prievartavimu stambiu mastu. „Policijos ombudsmeno“ įkūrėjas kaltės nepripažįsta, o jo advokatas teigia, kad kaltinimas „yra grindžiamas šmeižtu“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius