-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Maskvos teismas atsisakė net svarstyti Aleksejaus Navalno ieškinį dėl šmeižto

Maskvos Presnenskio teismas atsisakė peržiūrėti ieškinį, kurį Kremliaus opozicionierius Aleksejus Navalnas kėlė prieš generalinį prokurorą Jurijų Čaiką. Tokią informaciją patvirtino teismo atstovė Nina Jurkova.
Aleksejus Navalnas
Aleksejus Navalnas / „Scanpix“/AP nuotr.

Šis ieškinys buvo jau šeštasis toks A.Navalno bandymas priversti Rusijos generalinį prokurorą atsakyti dėl šmeižto. Praėjusių metų gruodžio mėnesį A.Navalno antikorupcijos fondas išplatino dokumentinį filmą „Čaika“, kuriame generalinio prokuroro šeimos nariai kaltinami įvairia nelegalia veikla bei pasinaudojimu J.Čaikos politine galia.

Praėjus dviem savaitėms po filmo išleidimo J.Čaika apkaltino Jungtinėje Karalystėje gyvenantį amerikietį Williamą Browderį ir JAV žvalgybos pareigūnus, rengiant prieš jį inforamcinę ataką. Kaip jų atstovą Rusijoje, J.Čaika įvardino A.Navalną.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Billas Browderis
AFP/„Scanpix“ nuotr./Billas Browderis

„Neturiu jokių abejonių, kad šis šmežikiškas filmas buvo užsakytas Billo Browderio ir už jo besislapstančių specialiųjų tarnybų“, – aiškino apie savo sūnaus nusikalstamą veiklą atsisakantis kalbėti Rusijos generalinis prokuroras.

J.Čaikos šeimos skandalas pasiekė ir Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną. Metinės spaudos konferencijos metu jis buvo priverstas teisintis, aiškindamas, kad tėvai neprivalo atsakyti už vaikų darbus.

A.Navalnas dėl šmeižto apie bendradarbiavimą su JAV specialiosiomis tarnybomis padavė į teismą ne tik J.Čaiką, bet ir atvirą jo laišką publikavusias žiniasklaidos priemones – dienraščius „Kommersant“ ir „Vedomosti“, radijo stotį „Echo Moskvy“, naujienų agentūrą RBC, naujienų portalą „Slon“ ir televizijos kanalą „Dožd TV“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius