-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2021 12 02 /15:10

Maskvos teismas L.Sobol skirtą lygtinę bausmę pakeitė realiais pataisos darbais

Maskvos teismas patenkino Rusijos federalinės bausmių vykdymo tarnybos (FSIN) prašymą opozicionierei Liubov Sobol byloje dėl būsto neliečiamumo pažeidimo panaudojant jėgą skirtą lygtinę bausmę pakeisti realiais pataisos darbais.
Liubov Sobol
Liubov Sobol / „Scanpix“/ITAR-TASS nuotr.

„Simonovo teismas pakeitė Liubov skirtą lygtinę bausmę realia“, – ketvirtadienį naujienų agentūrai „Interfax“ pranešė jos advokatas Vladimiras Voroninas.

Lapkričio viduryje FSIN kreipėsi į teismą su prašymu pakeisti įkalinto Kremliaus kritiko Aleksejaus Navalno bendražygei skirtą lygtinę bausmę realia bausme dėl skirtų įpareigojimų nevykdymo, vengimo atlyginti žalą ar naujo nusikaltimo padarymo.

Šiuo metu paskelbta L.Sobol paieška. Rugpjūtį informuotas šaltinis naujienų agentūrai „Interfax“ pranešė, kad opozicionierė paliko Rusiją.

Šių metų balandį Rusijos teismas pripažino L.Sobol kalta dėl būsto neliečiamumo pažeidimo, jai nuvykus į butą Maskvoje, kur, kaip manoma, gyveno vienas saugumo pareigūnas, netyčia atskleidęs detalių apie A.Navalno apnuodijimą nervus paralyžiuojančia medžiaga „Novičiok“. Už šį „nusikaltimą“ teismas jai skyrė vienerius metus viešųjų darbų.

Be to, rugpjūčio 3-iąją Maskvos Preobraženskojės rajono teismas skyrė L.Sobol pusantrų metų laisvės apribojimo bausmę už „kurstymą pažeisti sanitarines ir epidemiologines taisykles“. Tuomet opozicionierė išvyko iš Rusijos.

Pastaroji byla susijusi su vienos A.Navalno šalininkų protesto akcijos Maskvoje organizavimu. Sausio 23 dieną daugelyje Rusijos miestų, įskaitant Maskvą, įvyko po sugrįžimo į šalį areštuoto A.Navalno palaikymo akcijos.

Po jų teisėsaugininkai inicijavo virtinę baudžiamųjų bylų, taip pat ir dėl sanitarinių bei epidemiologinių taisyklių pažeidimų, smurto panaudojimo prieš valdžios atstovus, chuliganizmo. Tarp sulaikytųjų buvo keletas A.Navalno bendražygių ir šalininkų, taip pat jo brolis.

Rugsėjį Estijos savaitraštis „Eesti Ekspress“ pranešė, kad L.Sobol šiuo metu gyvena šioje šalyje.

Rugsėjo pabaigoje Rusijos tyrimų komitetas pradėjo baudžiamąjį tyrimą dėl A.Navalno ir jo artimiausių bendražygių, įskaitant L.Sobol, dėl „ekstremistinės draugijos įkūrimo ir dalyvavimo joje“.

L.Sobol advokatai jai iškeltą baudžiamąją bylą laiko politiškai motyvuota. Opozicionierė savo kaltės nepripažįsta.

Šių metų spalį Europos Parlamentas A.Navalnui skyrė prestižinę Andrejaus Sacharovo premiją už minties laisvę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius