-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Meksikoje šeimos akivaizdoje nušautas žurnalistas

Meksikos Verakruso valstijoje, kuri laikoma pavojingiausia reporteriams, sekmadienį buvo nušautas žurnalistas, ėjęs iš restorano su žmona ir sūnumi, paskelbė valstybinė komisija.
Ricardo Monlui Cabrera
Ricardo Monlui Cabrera / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Nurodoma, kad nužudytasis yra Ricardo Monlui Cabrera. Jo šeimos nariai nebuvo sužeisti, naujienų agentūrai AFP sakė Valstybinės žurnalistų apsaugos komisijos vykdomasis sekretorius Jorge Moralesas. Ši komisija buvo įsteigta 2012 metais, kai per kelis mėnesius buvo nužudyti devyni Verakruso žurnalistai.

R.Monlui Cabrera buvo vietos verslo laikraščio „El Politico“ redaktorius ir rašė skiltį apie regiono politiką bei cukranendrių pramonę.

Vietos prokuratūrai artimas šaltinis sakė, kad R.Monlui Cabrera ir jo šeima buvo pakviesti papusryčiauti populiariame restorane Jangos mieste.

Jiems einant atgal į savo automobilį, netoliese sustojo kita mašina ir mažiausiai du užpuolikai pradėjo šaudyti, sakė šaltinis, kuris nesutiko skelbti savo pavardės. Po užpuolimo R.Monlui Cabrera liko gulėti ant asfalto.

Organizacija „Reporteriai be sienų“ (RSF) vasario mėnesį paskelbė, kad Meksika dabar yra pavojingiausia žurnalistams šalis Lotynų Amerikoje ir kad 2000–2016 metais Meksikoje buvo nužudyti 99 žurnalistai. Verakruso rajonas, kuriame buvo nužudyta 19 žurnalistų, buvo paskelbtas pavojingiausiu.

Anksčiau šį mėnesį Gerero valstijoje buvo nušautas meksikiečių žurnalistas Cecilio Pineda. Užpuolikai jį nužudė besiilsintį hamake.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius