Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 01 07 /22:11

Meksikos Plaja del Karmeno kurorte nušauti 7 žmonės

Meksikos Plaja del Karmeno kurorte Karibų jūros pakrantėje per šaudymą viename bare žuvo septyni vyrai.
Meksikos policija
Meksikos policija / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Valstijos ir vietos policija pranešė, kad ataka įvyko sekmadienį bare „Las Virginias“ nepasiturinčiųjų rajone palyginti toli nuo turistinės pajūrio zonos.

„Šeši žmonės neteko gyvybių įvykio vietoje, o septintasis vėliau mirė vežamas į ligoninę“, – televizijai „Televisa“ sakė Kintana Roo valstijos viešojo saugumo ministras Alberto Capella.

Dar vienas vyras per užpuolimą buvo sužeistas. Užpuolikai kol kas nenustatyti.

Pasak A.Capella, vėliausias incidentas panašus į narkotikų kontrabandininkų kartelio ataką, bet tarnybos kol kas nesuėmė jokių įtariamųjų.

Vietos žiniasklaida nurodė, kad atakos taikiniu tapęs baras yra maždaug už 10 minučių kelio nuo pagrindinės turistinės zonos. Jame tuo metu buvo daug žmonių, susirinkusių baigiantis Trijų Karalių šventiniam savaitgaliui.

Plaja del Karmenas ir netoliese esantis Kankunas yra vieni svarbiausių kurortų Meksikoje, garsėjantys savo skaidriais vandenimis ir balto smėlio paplūdimiais.

JAV ambasada Meksikoje 2018 metų kovą buvo paskelbusi trumpą perspėjimą dėl kelionių į šį kažkada buvusį ramų pajūrio miestą. 2018 metų vasarį Plaja del Karmene per sprogimą viename kelte buvo sužeisti 26 žmonės, įskaitant kelis JAV piliečius.

2017 metų sausio mėnesį per šaudymą muzikos festivalyje šiame mieste žuvo trys užsieniečiai ir du meksikiečiai.

Nuo 2006-ųjų, kai Meksikos vyriausybė pasiuntė armiją kovoti su narkotikų karteliais, šalį tebekrečia didžiulė smurtinio nusikalstamumo banga.

Nuo tada šalyje buvo nužudyta daugiau kaip 200 tūkst. žmonių. 2017-ieji šiuo atžvilgiu buvo rekordiniai, pareikalavę 28 711 gyvybių. Preliminariais duomenimis, 2018-aisiais buvo pasiektas naujas žmogžudysčių rekordas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius