Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Melania Trump moksleivius ragina rinktis gerumą

Donaldo Trumpo kritikai gali vadinti jį vienu galingiausių pasaulio baugintojų, bet tai netrukdė Amerikos pirmajai poniai pirmadienį paremti kovą su patyčiomis vienoje Detroito rajono mokykloje.
Melania Trump
Melania Trump moksleivius ragina rinktis gerumą / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Melania Trump viešai parėmė kovą su patyčiomis, rizikuodama sulaukti nepalankių palyginimų su prezidentu, kuris nuolat plūstasi ir brutaliai asmeniškai užsipuola kitus.

„Galvoju, kad mums svarbu rinktis gerumą ir užuojautą“, – moksleiviams Detroito priemiesčio Orčard Leiko mokykloje sakė M.Trump, kuri čia atvyko per Nacionalinį patyčių prevencijos mėnesį.

„Skatinu jus susirasti kokį nors draugą, – vaikams pasakė pirmoji ponia. – Paklauskit jų, ką jie mėgsta, kokie jų pomėgiai, kad niekas neliūdėtų ir nejaustų įtampos, kad visi jaustųsi įtraukti.“

M.Trump – prezidento jauniausio vaiko, 11 metų Barrono, motina – per rinkimų kampaniją 2016 metais pažadėjo, kad tarp jos prioritetų bus kova su patyčiomis. Rugsėjo mėnesį ji apie tai kalbėjo Jungtinėse Tautose.

Tačiau toks jos pasirinkimas daug ką stebina.

Rinkimų kampanijos metu D.Trumpas demonstravo polinkį užsipulti oponentus dėl jų bruožų – ar tai būtų ūgis, etninė kilmė, ar net fizinė vieno reporterio negalia. Tapęs prezidentu reguliariai sulaukia kaltinimų, kad šiuo postu naudojasi kaip pakyla patyčioms žarstyti.

Tai akcentavo ir laikraštis „The Washington Post“, pirmosios ponios pareiškimą per pirmadienio apsilankymą mokykloje susiejęs daugiau kaip su tuzinu prezidento komentarų tviteryje, kuriuose jis savo oponentus vadino tokiais žodžiais kaip „nevykėlis“, „idiotas“, „mulkis“, „žlugęs“, „silpnaprotis“, „kvailelis“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius