Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Merilande per šaudymą mokykloje sužeisti du žmonės, šaulys negyvas

Vienoje Merilando valstijos vidurinėje mokykloje pistoletu ginkluotas 17-metis antradienį kritiškai sužeidė savo klasės draugę, pranešė pareigūnais.
Policijos pajėgos prie Greit Milso vidurinės mokyklos
Policijos pajėgos prie Greit Milso vidurinės mokyklos / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Sent Merio apygardos šerifas Timas Cameronas sakė, kad užpuolikas Austinas Rollinsas žuvo, kai su juo „susirėmė“ mokyklos apsaugos pareigūnas.

Incidentas įvyko Greit Milso vidurinėje mokykloje valstijos pietinėje dalyje.

T.Cameronas nurodė, kad apsaugos darbuotojas paleido šūvį į A.Rollinsą, bet kol kas neaišku, ar pareigūnas užpuoliką nukovė, ar šis nusižudė.

Šūviai Greit Milse aidėjo praėjus apie penkioms savaitėms po žudynių vienoje Floridos vidurinėje mokykloje, nusinešusių 14 moksleivių ir trijų darbuotojų gyvybes. Ta tragedija paskatino didelio masto judėjimą už griežtesnę šaunamųjų ginklų kontrolę.

Pasak T.Camerono, prieš pat prasidedant pamokoms A.Rollinsas išsitraukė pusiau automatinį pistoletą „Glock“ mokyklos koridoriuje ir šovė į 16-metę, su kuria „palaikė santykius“.

„Iki šio įvykio (jie palaikė) santykius, – pažymėjo šerifas. – Kaip tai nulėmė šį įvykį, dar turėsime nustatyti.“

Per šį incidentą taip pat buvo pašautas kitas 14-metis moksleivis, sakė T.Cameronas. Berniukas gydomas ligoninėje, jo būklė stabili.

T.Cameronas iš pradžių sakė, kad 14-metį pašovė A.Rollinsas, bet vėliau šerifas nurodė, kad aplinkybės kol kas neaiškios.

Šerifas pridūrė, kad už mokyklos saugumą atsakingas šerifo įgaliotinis Blaine'as Gaskillas reagavo į šaudymą mokyklos koridoriuje „greičiau nei per minutę“.

„Jis reagavo tiksliai kaip mes apmokome reaguoti mūsų personalą“, – pabrėžė T.Cameronas.

„Jis persekiojo šaulį, susirėmė su šauliu, – aiškino šerifas. – Per tą susirėmimą jis vieną kartą iššovė į šaulį. Tuo pat metu šaulys taip pat iššovė.“

„Ateinančiomis valandomis ir dienomis, atlikę nuodugnų tyrimą galėsime nustatyti, ar mūsų mokyklų išteklių pareigūno kulka pataikė į šaulį“, – pridūrė T.Cameronas.

Po šaudymo Greit Milse, esančiame maždaug už pusantros valandos kelio į pietryčius nuo JAV sostinės Vašingtono, moksleiviai buvo evakuoti į kitą šalimais esančią mokyklą, kur jų laukė tėvai, sakė T.Cameronas.

„Viskas įvyko išties greitai vos prasidėjus pamokoms“, – televizijai CNN pasakojo Greit Milso moksleivis Jonathanas Freese'as.

„Policija atvyko ir reagavo labai greitai, – pridūrė jis. – Atsiuntė daug pareigūnų.“

Merilando gubernatorius Larry Hoganas pareiškė, kad šios šaudynės yra „tragiškas“ įvykis ir pažadėjo skirti daugiau išteklių mokyklų saugumui.

„Turime imtis veiksmų, – pabrėžė L. Hoganas. – Turime daugiau nuveikti.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius