Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

MH17: diena, kai Vladimiras Putinas tapo parijumi

Tai buvo diena, kai Maskvos svajonės apie imperiją kainavo šimtus gyvybių. Diena, kai Kremlius prarado savo paskutinius patikimumo likučius. Diena, kai tapo nebeįmanoma ir toliau apsimetinėti, kad Vladimiro Putino režimas gali būti bent šiek tiek gerbiamas, Laisvosios Europos radijo svetainėje rašo apžvalgininkas Brianas Whitmore'as. Pateikiame jo komentarą.
MH17 katastrofos vieta
MH17 katastrofos vieta / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Tai buvo diena, kai visos kaukės nukrito. 2014 m. liepos 17-oji tapo diena, kai Rusija tapo niekšinga šalimi (angl. „rogue state“).

Ne tik dėl to, kad žuvo 298 žmonės iš 10 valstybių ir 4 žemynų, kai buvo numuštas MH17 lėktuvas. Ne tik dėl to, kad 80 aukų buvo vaikai. Ne tik dėl to, kad vien Nyderlandai neteko 193 žmonių – tai yra didžiausia olandų netektis nuo Antrojo pasaulinio karo.

Ir ne tik dėl to, kad Rusija šią tragediją padarė įmanoma savo remiamiems teroristams suteikdama galingą „Buk“ raketų žemė-oras sistemą, sugebančią numušti civilinių oro linijų lėktuvą, skrendantį 10 tūkst. metrų aukštyje. 

Visa tai – pakankamai košmariška. Tačiau tai, kas vyko po to, viską įtvirtino.

Prorusiški teroristai nerodė jokios pagarbos aukų palaikams – plito nuotraukos, kuriose – išsišiepę ir su cigaretėmis dantyse jie pozuoja nelaimės vietoje, krausto žuvusiųjų daiktus ieškodami, ką gali pasisavinti. 

Kai pradėjo piltis įrodymai – garso įrašai, palydovinės nuotraukos – dėl to, kad orlaivis buvo numuštas raketa žemė-oras iš teroristų kontroliuojamos teritorijos, atsirado sąmonės užtemimas.

Kremliaus dezinformacijos mašina be skrupulų liejo dar daugiau įžeidimų – buvo pradėta ręsti šleikštulį keliančių pamišėliškų teorijų apie tai, kas iš tikrųjų numušė lėktuvą, užtvanka. Tuomet ir paaiškėjo, kad Maskva yra ne tik atsakinga už šią siaubingą tragediją, tačiau ir tai, kad rusai juokiasi iš pasaulio ir iš tragedijos aukų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius