-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mianmare per naktinį reidą areštuotas žurnalistas

Mianmare per naktinį reidą savo namuose buvo areštuotas vienas reporteris, antradienį pranešė jo darbdavys, karinei chuntai jau keletą dienų vykdant susidorojimą su žmonėmis, protestuojančiais prieš vasarį įvykdytą perversmą.
Kaungas Myatas Hlaingas
Kaungas Myatas Hlaingas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Sukilimą prieš jų valdžią numalšinti mėginantys Mianmaro kariai naudoja vis daugiau jėgos: jie pasitelkia ašarines dujas, gumines kulkas, o pastaruoju metu – net kovinius šaudmenis.

Neramumus gatvėse mėginantys nušviesti žurnalistai atsidūrė policijos ir kariuomenės akiratyje. Pastarosiomis dienomis keli reporteriai, įskaitant vieną naujienų agentūros AP fotografą, buvo areštuoti.

Pirmadienio vakarą transliuotojo „Democratic Voice of Burma“ (DVB) žurnalistas tiesiogiai transliavo, kaip jis buvo sulaikomas. Chaotiškame vaizdo įraše girdėti garsūs trenksmai prie jo daugiabučio namo pietiniame Mjeiko mieste.

Praėjus kelioms valandoms, DVB per socialinį tinklą „Twitter“ pranešė, kad tą reporterį, Kaungą Myatą Hlaingą, iš namų išvežė saugumo pajėgos.

VIDEO: Protestuoti prieš perversmą ryžosi net Mianmaro vaikai – skanduodami drąsiai žygiavo gatvėmis

„DVB neturi žinių, kur jis buvo nugabentas ir kuri karinė institucija jį sulaikė“, – nurodoma transliuotojo pareiškime.

Ten pat priduriama, jog pastaruoju metu Kaungas Myatas Hlaingas rengė pranešimus apie kariuomenės savaitgalį vykdytą susidorojimą su disidentais Mjeike, taip pat apie pirmadienį vykusias demonstracijas.

Per Kaungo Myato Hlaingo tiesioginę transliaciją, rodytą DVB oficialiame „Facebook“ puslapyje, buvo girdėti stiprūs trenksmai.

„Prašau, nebauginkite, – maldavo jis. – Jei taip šaudot, kaip aš nusileisiu?“

DVB, gerai žinoma Mianmaro naujienų organizacija pradėjo veikti tremtyje ankstesnės chuntos valdymo laikotarpiu ir transliuodavo necenzūruotus reportažus per televiziją ir radiją.

49 metus šalį kontroliavusi karinė diktatūra atlaisvino savo gniaužtus 2011-aisiais, o kitais metais DVB persikėlė į Mianmarą.

DVB antradienį pareikalavo paleisti Kaungą Myatą Hlaingą ir kitus žurnalistus, sulaikytus po vasario 1 dieną įvykdyto pučo.

DVB direktorius Aye Chanas Naingas sakė naujienų agentūrai AFP, kad kariškiai šiuo metu taiko daug tokių pačių taktikų kaip ir ankstesnė chunta.

Tačiau „dabar situacija yra visiškai kita: yra internetas, mobilieji telefonai, žmonėms šalyje prieinamas geras ryšys“, pridūrė jis kalbėdamas iš Norvegijos.

„Galbūt jiems pavyks numalšinti šį sukilimą, tačiau jie niekada nebus ramūs, kol bus valdžioje“, – pareiškė Aye Chanas Naingas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius