Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mianmare po užtvankos griūties skelbiama apie pirmąsias aukas

Vidurio Mianmare pratrūkus vienai užtvankai žuvo keturi žmonės ir dar trys dingo, penktadienį patvirtino viena ministerijos darbuotoja.
Užtvindytas Mianmaras
Užtvindytas Mianmaras / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Tai pirmasis pranešimas apie aukas po dviem dienomis anksčiau įvykusio incidento, kai dėl smarkių musoninių liūčių persipildžius užtvankai vanduo prasigraužė per pylimą.

Pasak Phyu Lei Lei Tun, dirbančios Socialinių reikalų ministerijoje, tarp aukų buvo viena moteris ir trys vyrai.

„Remiantis informaciją, kurią gavome šį rytą, per potvynį žuvo keturi žmonės, o dar trys dingo“, – nurodė ji naujienų agentūrai AFP.

Sugedus Svar Čaungo užtvankos vandens išleidžiamojo kanalo sklendėms vanduo prasiveržė per viršų ir buvo užtvindyta didelė dalis centrinio Bago regiono. Labiausiai nukentėjo netoli esantys kaimai ir ūkiai.

Smarkūs potvynio srautai nusiaubė kaimišką lygymų regioną, kur gyvena daugiau kaip 60 tūkst. žmonių. Dauguma gyventojų įsikūrę netvirtose trobelėse iš bambukų ir medienos.

Nors daliai gyventojų pirmą nelaimės dieną pavyko išbristi per krūtinę siekiantį vandenį į aukštesnes vietoves, nemažai šeimų tebelieka įstrigusios. Per penktadienį vykusią gelbėjimo operaciją jas mėgino pasiekti kariai.

Phyu Lei Lei Tun patvirtino, kad per 36 tūkst. žmonių buvo priversti persikelti į 68 laikinas stovyklas, įrengtas aukštesnėse vietose esančiuose vienuolynuose.

Ši nelaimė įvyko praėjus vos kelioms savaitėms po to, kai kita užtvanka sugriuvo kaimyniniame Laose. Tąsyk žuvo mažiausiai 35 žmonės, o dar dešimtys tebėra dingę.

Pietryčių Azijoje per kiekvieną musonų sezoną būna gausių kritulių, o Mianmare dažnai įvyksta didžiulių staigių potvynių, neseniai privertusių palikti savo namus 150 tūkst. gyventojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius